SportAmerika Football Pool: Kopgroep van vijf


Een wisseling van de wacht bovenaan de SportAmerika Football Pool! Klassementsleiders Jiri Conradi en Luuk Dokter konden de druk niet aan en verloren veel punten in week 4. Een groep van vijf stoomde voorbij en pakte voorlopig aan de leiding. Winnaar van de week was Wouter Boerkamp. Hij was de enige met 11 goede voorspellingen. Opvallend was dat 4 van de 5 koplopers allemaal 10 goede picks hadden in week 4. Deze groep lijkt elkaar goed in de gaten te houden! Eervolle vermelding is er deze week voor Thom Akkerman, Bart Kohlen, Bartholomeus en Rene de Rooij. Allen hadden de totale score van Monday Night Football goed: 30.

Top 25

UPSETS ZORGEN VOOR LAGE SCORES IN WEEK 4

Weekwinnaar Wouter Boerkamp won met slechts 11 goede picks. Het laagste aantal voor een weekwinnaar tot nu toe. Week 4 kende een aantal upsets die weinigen aan hadden zien komen. Veel teams wonnen verrassend on the road. De Eagles, Raiders, Panthers en Bucs waren sterker dan de hoger ingeschaalde thuisploeg. Wouter Boerkamp was één van de weinigen die de winst van de Eagles in Green Bay voorspelt had. Door verder geen fouten te maken wist hij zo de winst deze week veilig te stellen. Na een kwart seizoen zijn er nog volop kansen voor de gehele top-25. Het verschil tussen de klassementsleiders en nummer 25 Niek Al is slechts 3 punten.

VORIGE KOPLOPERS LATEN HET LIGGEN

De koplopers van vorige week hadden een off-week. Jiri Conradi had onder andere een bounce back van de Redskins verwacht. Niets was minder waar. Luuk Dokter zakte door het ijs tijdens Monday Night Football door op de Bengals in te zetten. Ondanks een matige week 4 is er nog niks verloren voor beide spelers. Met slechts 1 punt achterstand op de kopgroep gaan we ze zeker terug zien de komende weken.

Top 25 – Week 4 picks


WEEK 5 UPSETS


Iedere week geeft de redactie tips over welke upsets je de komende week mag verwachten. Deze week kiest Toon voor de Giants, gaat Ton voor de Bucs en denkt Luuk dat de Browns aan het langste eind trekken tegen de 49ers.


Toon Aerts: New York Giants verslaat Minnesota

De Vikings hebben nog geen uitwedstrijd gewonnen en de druk op Kirk Cousins neemt behoorlijk toe. Defensief zijn de Vikings altijd sterk maar het valt offensief tegen, ondanks de klasse van Dalvin Cook. De pass rush van de Giants zal key zijn deze wedstrijd. De Vikings O-line laat het flink afweten dit seizoen en daar kan New York gebruik van maken. Danny Dimes was niet super sterk tegen de Redskins, maar zelfs in iets mindere vorm hadden de Giants geen kind aan de Redskins. Zonder Saquon Barkley is de offense een stuk gevarieerder. Nieuwe namen staan op. De Giants hebben een unieke mogelijkheid om hun derde wedstrijd op rij te winnen en ik voorspel dat ze dat gaan doen.


Ton de Vries: Tampa Bay verslaat New Orleans

De laatste weken is Jameis Winston lekker bezig. Hij maakt niet meer de rare fouten die we van hem gewend zijn. Tampa pakte al twee zeer knappe uitoverwinningen tegen de Panthers en de Rams. Juist in vijandige stadions spelen de Bucs tot nu toe hun beste spel. De Saints zijn bijna onverslaanbaar in eigen huis maar missen natuurlijk wel Drew Brees. Ik verwacht dat weer veel van de ‘Bruise Brothers’: Mike Evans en Chris Godwin. Het zou de divisie goed doen. Mochten de Bucs winnen ligt het volledig open in de NFC South. Het zou de wedstrijd in Londen tussen de Panthers en de Bucs extra lading geven. Ik voorspel een nipte overwinning voor de Bucs in New Orleans.

Luuk Dokter: Cleveland verslaat San Francisco

Een heerlijk affiche voor Monday Night Football deze week. De Browns vlammen eindelijk. Ik verwacht wederom veel van Nick Chubb. De 49ers verloren nog niet dit seizoen maar heeft ook niet al te veel tegenstand gehad. Dit is een belangrijke test voor Jimmy Garoppolo. Altijd goed tegen de mindere teams maar laat het vaak afweten als het er echt op aan komt. Als de Browns hem genoeg onder druk weten te zetten komen de fouten van Jimmy G vanzelf. De running game wordt bepalend in deze wedstrijd en daar hebben de Browns een voordeel met Chubb. Dit wordt een hele spannende wedstrijd waarin de Browns uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken.


Veel succes in week 5 van de SportAmerika Football Pool!
De eerste paar weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

Coverfoto: Tim Fuller/USA Today Sports

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen