Season in Review – #24 Cincinnati Bengals

Cincinnati-Bengals-live-stream-football-game
In de voorgaande editie lazen we over de Carolina Panthers, die na een succesvol seizoen het dit jaar veel zwaarder hadden. Datzelfde kan gezegd worden van de Cincinnati Bengals. Die na een 12-4 record in 2015, dit seizoen totaal niet in de buurt kwamen van een divisietitel.
BEKIJK HIER DE VORIGE REVIEW OVER DE CAROLINA PANTHERS
BENGALS SEASON REVIEW
Wat ging er goed?
Ondanks het record was het voor de Bengals-fans bemoedigend om te zien dat Andy Dalton en A.J. Green nog steeds een goede chemie hebben, en dat enkele sterkhouders in verdedigend opzicht zoals Geno Atkins en Carlos Dunlap zich ook weer van hun sterkste kant lieten zien. Toch resulteerde dit in slechts zes overwinningen…
Wat ging er fout?
Want waar vorig jaar bijna alles goed ging, ging dit jaar heel veel fout. De running game met Jeremy Hill en Gio Bernard kon nooit echt op gang komen, A.J. Green raakte richting het einde van het seizoen geblesseerd, Tyler Eifert mistte een groot deel van het jaar, Vontaze Burfict mistte de eerste paar weken met een schorsing, en ook de offensive line en de secondary waren minder dominant dan vorige jaren. Deze combinatie van factoren zorgde er voor dat een 12-4 team binnen één jaar kon terugvallen naar 6-9-1
MVP
Op de defensive line van de Bengals zorgt Geno Atkins nu al enige jaren voor veel disruptie bij de tegenstander. Ook dit seizoen was enkel Aaron Donald als interior lineman succesvoller in het genereren van druk dan Atkins, die in totaal tot negen sacks kwam. Wel moet hier een eervolle vermelding bij komen voor wide receiver A.J. Green, die tot zijn blessure zich weer profileerde als één van de meest dominante spelers op zijn positie in de NFL.
Rookie of the Year
Eigenlijk komt hier slechts één speler voor in aanmerking, en dat is wide receiver Tyler Boyd. De rest van de draft class kwam namelijk amper in actie, en first round pick William Jackson II raakte al voor het seizoen geblesseerd en de cornerback kon daardoor geen rol van betekenis spelen in zijn eerste seizoen. Terug naar Boyd, want vanwege de blessure van Green werd vooral aan het einde van het seizoen veel op hem en Brandon LaFell gerekend. Hij eindigde met 54 receptions voor 603 yards en één touchdown, geen duizelingwekkend aantal, maar de Bengals hopen uiteraard dat hij uiteindelijk de betrouwbare sidekick van A.J. Green kan worden.
Verrassing van het jaar
Een écht grote verrassing was er niet echt dit seizoen voor de Bengals, maar als er iemand genoemd kan worden dan is het Shawn Williams, de safety die dit seizoen de plek van de ervaren Reggie Nelson moest overnemen. Williams was niet per definitie één van de sterkste safeties in de NFL, maar lijkt al met al wel capabel genoeg om de rol in te vullen met het oog op de toekomst.
Teleurstelling van het jaar
De offensive line van de Bengals was dit seizoen niet zo stabiel als vorige jaren, en dit kwam mede doordat zowel Cedric Ogbuehi en Jake Fisher niet in staat bleken om de plek van de vertrokken Andre Smith over te nemen. Nu was laatstgenoemde vorig jaar ook al aan een slecht seizoen bezig, maar toch is het teleurstelling dat twee jonge tackles waarin een hoge draftkeuze is geïnvesteerd, tot dusver erg weinig laten zien.
Offseason takenlijst
Vooral de offensive line zal goed bekeken moeten worden. Zowel guard Kevin Zeitler (27) als offensive tackle Andrew Whitworth (35) hebben aflopende contracten en zijn beide sterkhouders in de frontlinie. Een vertrek van beiden zou desastreus kunnen zijn voor de directe toekomst van de Bengals offense. Daarnaast verdient de defensive line extra aandacht, want buiten Geno Atkins en Carlos Dunlap om bestaat deze uit weinig efficiënte spelers. Extra hulp kan hier geen kwaad. Daarnaast is het simpelweg een kwestie van fit blijven en dan kunnen de Bengals in 2017 zomaar weer een kans maken op de play-offs.
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen