Sanchez tekent bij Cowboys na gedwongen vertrek uit Denver

Tennessee Titans v Philadelphia Eagles
Mark Sanchez heeft een eenjarig contract getekend bij de Dallas Cowboys. De quarterback is toegevoegd aan het roster van de Cowboys vanwege de rugblessure van eerste keus Tony Romo. Sanchez was beschikbaar nadat hij de laatste cut bij de Denver Broncos niet overleefde. In Dallas zal hij met Dak Prescott de strijd aan moeten gaan met Dak Prescott voor de nummer één-positie tot Romo terug is.
Sanchez verloor concurrentiestrijd in Denver
Het ene moment strijd je om de erfenis van Peyton Manning, het volgende moment ben je de back-up voor een vierde ronde-pick. Het is de realiteit voor de 29-jarige Mark Sanchez. De quarterback verloor in Denver de driestrijd met rookie Paxton Lynch en de onbekende Trevor Siemian.
Voor de start van het seizoen leek “Sanchize” nog de favoriet voor de positie van startende quarterback bij de Broncos. Met vier jaar ervaring als starter bij de New York Jets en twee seizoenen als back-up bij de Philadelphia Eagles had hij een voordeel ten opzichte van Siemian (de nummer 250 van de draft van 2015) en Lynch (moet zich als rookie nog aanpassen aan de NFL). Tijdens het preseason kon hij die favorietenrol niet waarmaken.
In de vier wedstrijden die de Broncos speelden in de voorbereiding, kon Sanchez zich onvoldoende onderscheiden ten opzichte van Lynch en Siemian. In Denver probeerden ze de voormalige eerste ronde-pick van 2008 nog te slijten via een trade, maar toen dat mislukte besloten ze Sanchez te laten gaan. De Broncos hebben inmiddels Austin Davis gecontracteerd als nieuwe derde keus.
Prescott of Sanchez
Of de 29-jarige quarterback bij Dallas wel veel speelminuten gaat maken is nog de vraag. Met Romo minimaal een half jaar aan de kant, vanwege een gebroken bot in de rug, liggen er wel kansen. Zeker omdat de concurrentie bestaat uit eerstejaars Jameill Showers en rookie Dak Prescott.
Toch lijkt Prescott als eerste keus het seizoen in te gaan bij de Cowboys. Prescott maakte, in tegenstelling tot zijn ervaren concurrent, wel indruk tijdens de preseason-wedstrijden. De vierde ronde-pick van Mississippi State paste zich razendsnel aan in Dallas. In drie wedstrijden gooide de 23-jarige niet één interceptie tegenover vijf touchdown passes. Als Prescott dat niveau kan doortrekken is Sanchez opnieuw veroordeeld tot een plek op het tweede plan.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen