Saints hebben overtime nodig tegen Herbert

De New Orleans Saints hebben tijdens Monday Night Football nipt gewonnen van de Los Angeles Chargers. De Chargers stonden drie kwart van de tijd op voorsprong, maar sloegen er niet in de beslissende field goal te maken. Dat deden de Saints wel in overtime en zo wonnen ze met een minimaal verschil toch de game: 30-27
Na eerder de degens te hebben gekruist met Tom Brady en Patrick Mahomes mocht rookie Justin Herbert nu de strijd aan gaan met een andere legende: Drew Brees. Het deerde de nummer zes pick uit de NFL Draft allerminst. Al in de tweede drive overbrugde Herbert met negen plays 80 yards en vond hij op indrukwekkende wijze Keenan Allen in de eindzone voor een touchdown. Het werd helaas het laatste echte wapenfeit voor Allen, die later de game geblesseerd moest verlaten.

HERBERT MAAKT INDRUK

De Chargers klommen op voorsprong en zouden deze voorsprong gedurende de eerste helft niet meer afgeven. Meer zelfs, tot de laatste twee minuten van de eerste helft wist de gehavende Chargers-defensie alle aanvallende wapens van de Saints, inclusief running back Alvin Kamara, helemaal aan banden te leggen. Herbert wierp intussen nog twee touchdowns naar Mark Williams en tight end Hunter Henry. Daarmee bevestigde hij al het goede dat de voorbije weken al over hem werd verteld.
Op het einde van de eerste helft kwam de motor dan toch plots op gang voor Drew Brees en de Saints. Brees was plots snel, scherp en accuraat en stak in no time het veld over. Op de doellijn sprong hij vervolgens zelf over zijn o-line om de score te maken. Bij de Chargers sloeg de twijfel toe.

STUNTZEGE STRANDT OP DE DOELPAAL

In de tweede helft werd de wedstrijd een pak slordiger. Dat kwam vooral de Saints ten goede, die hierdoor rustig aan een comeback konden timmeren. De offensive line van de Chargers begon stevige gaten te vertonen en Drew Brees begon vooral Emmanual Sanders te vinden met korte en precieze passjes. De Saints kwamen langszij en het momentum leek volledig in de richting van New Orleans te schuiven.


Justin Herbert liet het echter opnieuw niet aan zijn hart komen en bracht zijn team met een 64-yard touchdown pass naar Mike Williams wederom aan de leiding. Het was de vierde touchdown-pass van de avond voor Herbert. De Saints lieten zich evenwel niet zomaar opzij zetten in eigen huis. Ze kwamen opnieuw langszij met een sterke drive en een rushing touchdown van manusje-van-alles Taysom Hill. De Chargers hadden nog minder dan een minuut om alsnog dicht genoeg te komen om een winnende field goal te trappen. Herb toonde eens te meer dat hij ijswater door z’n aderen had stromen en piloteerde z’n team naar een kans op de zege. Kicker Michael Badgley trapte vanaf 50 yards en raakte de doelpaal.

FIELD GOAL IN OVERTIME VOLSTAAT

In de extra tijd kregen de Saints als eerste de bal. Een touchdown zou de wedstrijd beëindigen, maar dat lukte Brees en co niet. Wel kwamen ze voldoende dichtbij om een field goal te proberen. Will Lutz deed wat zijn collega aan de overkant niet lukte en trapte de bal netjes tussen de palen. De Chargers werden bij hun daaropvolgende poging vakkundig afgestopt en zo sleepten de Saints in extremis de zege uit de brand. Ze hebben welgeteld 51 seconden aan de leiding gestaan, maar dat bleek voldoende voor de overwinning.
Bij de Chargers hinkt men nu op twee gedachten. Rookie Justin Herbert heeft in de afgelopen drie wedstrijden bewezen dat hij de man is waarrond het team gebouwd moet worden. Ondanks al het optimisme, blijft het team echter wel zonder zeges achter. Hij krijgt de komende weken drie uitstekende kansen om daar verandering in te brengen. Er volgen wedstrijden tegen de Jets, de Dolphins en de Jaguars.
Vergeet ook niet onze recaps van de vroege en late games van afgelopen weekend mee te pikken!

Coverfoto: Butch Dill/AP

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen