NFL weekoverzicht: opt-outs en schorsing Antonio Brown

De teller in de NFL stond zondagmorgen op 37 opt-outs. Deze spelers hebben besloten om het komende seizoen aan zich voorbij te laten gaan vanwege het coronavirus. De komende dagen zullen hier ongetwijfeld nog spelers bijkomen. Ook Antonio Brown zal een groot deel van het komende seizoen niet in actie komen. Dit heeft niets te maken met het virus, maar met de schorsing die de NFL heeft uitgesproken. In dit weekoverzicht komt daarnaast de quarterback voorbij die door de spelers als beste in de NFL is gekozen. Spoiler alert: het is niet de man van een half miljard dollar.


Zeven Patriots laten seizoen schieten


De NFL en de NFLPA hebben regels afgesproken rond spelers die vanwege het coronavirus niet willen spelen. Zondagmorgen waren er 37 opt-outs, waaronder maar liefst zeven spelers van de Patriots. Najee Toran, Danny Vitale, Marcus Cannon, Brandon Bolden, Dont’a Hightower, Patrick Chung en Marqise Lee hebben coach Bill Belichick laten weten komend seizoen om persoonlijke redenen niet in actie te komen.
De coach gaf bij de start van het trainingskamp aan geen problemen te hebben met de opt-outs. “Ik respecteer ze allemaal”, zo verklaarde hij. “Ik respecteer alle spelers in ons team. We moeten allemaal onze beslissingen nemen. Ik heb alle jongens gesproken en ze hebben situatie uitgelegd. Ze hebben de beslissing genomen die het beste voor hun is en ik steun ze voor de volle honderd procent.”
Naast de zeven Patriots hebben nog een dertigtal spelers aangegeven komend jaar niet in actie te komen. De bekendste opt-outs zijn Damien Williams (Chiefs), CJ Mosley (Jets), Nate Solder (Giants), Star Lotulelei (Bills) en Devin Funchess (Packers). De komende dagen komen daar ongetwijfeld nog een paar spelers bij. Volgens Adam Schefter van ESPN zijn de NFL en de spelers dit weekend in gesprek om de laatste afspraken over de opt-outs te maken. In eerste instantie zouden spelers dan nog een week de tijd hebben om te beslissen, maar de league probeert deze termijn te verkorten, zodat teams dinsdag of woensdag zeker weten welke spelers niet in actie willen komen.


Acht wedstrijden schorsing voor Antonio Brown


Hij heeft nog geen club, maar de kans dat we Antonio Brown dit seizoen in actie gaan zien is deze week iets groter geworden. De NFL heeft de wide receiver voor acht wedstrijden geschorst voor zijn misdragingen buiten het veld. Zo zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan inbraak en mishandeling. Ook zou hij intimiderende tekstberichtjes naar een vrouw hebben gestuurd.
Brown kwam vorig seizoen slechts één keer in actie. Dat was in een wedstrijd met de New England Patriots. Na die wedstrijd werd hij door de club aan de kant gezet en ging geen enkel ander team met de voormalig ster van de Steelers in zee. Afgelopen week gaf Brown eerst aan zijn loopbaan te beëindigen, om hier enkele dagen al weer op terug te komen. Hij vroeg de NFL toen zijn schorsing bekend te maken, zodat mogelijk geïnteresseerde teams zouden weten waar ze aan toe zijn.
Die schorsing is er nu gekomen. Brown moet de eerste acht wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Mocht een team Brown een contract aanbieden dan mag de wide receiver meedoen op trainingskamp en moet hij zich vanaf 5 september afzijdig houden van het team. Brown heeft al laten weten niet in beroep te gaan tegen de schorsing. In een statement op Instragram bedankte hij de NFL. “Ik ben dankbaar voor deze kans om de sport te spelen waar ik zo van hou en ik kijk er naar uit om snel bij een nieuw team aan te sluiten.”


Spelers kiezen Lamar Jackson als beste


De NFL-spelers hebben MVP Lamar Jackson gekozen als beste speler in de league. In de jaarlijkse enquête onder NFL-spelers kreeg de quarterback van de Baltimore Ravens de meeste stemmen. Hij troefde hiermee Russell Wilson en Aaron Donald, winnaar in 2019, af. Super Bowl MVP Patrick Mahomes eindigde in de verkiezing als vierde, ook nog achter Russell Wilson.
Jackson is met 23 jaren oud de jongste speler ooit die bovenaan de verkiezing eindigt. “Het is overweldigend, het is bizar”, zo reageerde Jackson op zijn uitverkiezing. “Vroeger keek ik altijd naar de top 100 op YouTube en NFL Network en toen dacht ik nooit dat ik ooit de nummer 1 zou worden. Ik kan het niet geloven.” In 2019 behoorde de MVP van het reguliere seizoen volgens zijn collega’s nog niet eens bij de beste honderd spelers. Het is voor het eerst dat een speler bij zijn debuut in de lijst direct op de eerste plaats eindigt.
Mahomes, die de afgelopen twee jaar een MVP en een Super Bowl MVP wist te winnen, werd op de vierde plaats gezet. De man die vorige maand een recordcontract tekende voor 503 miljoen dollar eindigde achter Aaron Donald en Russell Wilson. De reactie van Mahomes op zijn vierde plaats was kort. Op Twitter liet hij weten de eindstand genoteerd te hebben. De top tien werd volgemaakt door Michael Thomas, Christian McCaffrey, George Kittle, DeAndre Hopkins, Stephon Gilmore en Derrick Henry.


Dallas Cowboys meest waardevolle sportclub in de wereld


De Dallas Cowboys zijn de meest waardevolle franchise in de wereld. Volgens zakenblad Forbes is de ploeg van Jerry Jones 5,5 miljard dollar waard. Hiermee is de club een half miljard meer waard dan de New York Yankees. In de top tien van duurste franchises staan nog twee NFL-teams: de Patriots op plek zeven en de Giants op plaats negen.
Het is het dertiende jaar op rij dat Dallas de meest waardevolle franchise in de NFL is. Jerry Jones kocht de ploeg in 1989 voor 150 miljoen dollar. De brutowinst bedroeg in 2019 volgens Forbes 420 miljoen dollar, een record in de sportwereld. De Buffalo Bills daarentegen zijn volgens Forbes de minst waardevolle franchise. Potentiële kopers zouden aan 1,9 miljard dollar genoeg moeten hebben om de ploeg te kopen.


Joey Bosa best betaalde verdediger ooit


Joey Bosa heeft zijn contract bij de LA Chargers verlengd. Met zijn nieuwe vijfjarige verbintenis is hij de best betaalde verdediger ooit. Het team heeft de inhoud van de overeenkomst niet bekend gemaakt, maar volgens de insiders zou hij 102 miljoen dollar gegarandeerd krijgen. Hiermee troeft hij Myles Garrett van de Browns met twee miljoen dollar af.
Bosa werd in 2016 als derde in de draft gekozen. Sinds zijn debuut is Bosa goed voor 0,8 sacks per wedstrijd, waarmee hij in die periode op de vierde plaats staat. Komend seizoen is het laatste jaar van zijn rookie deal. Dit seizoen krijgt hij, als er gespeeld wordt, 14,4 miljoen dollar voor zijn inspanningen. De totale deal zou zijn voor vijf jaar en 135 miljoen dollar. Bosa ligt hierdoor tot na het 2025-seizoen onder contract bij de Chargers.


Overig contractnieuws


  • De Giants hebben het contract van offensive lineman Nick Gates met twee jaar verlengd. Gates startte het afgelopen jaar drie wedstrijden voor de Blue Men. De offensive lineman krijgt 6,8 miljoen dollar gegarandeerd;
  • George Kittle en de 49ers zijn nog ver verwijderd van een overeenkomst. De ploeg uit San Francisco is bereid Kittle een topcontract voor een TE te geven.De speler ziet zichzelf echter als meer dan alleen een TE. Austin Hooper tekende het grootste langdurige TE-contract met een gemiddeld jaarsalaris van 10,5 miljoen dollar;
  • De Texans werken volgens Bill O’Brien hard aan een contractverlenging voor quarterback Deshaun Watson. De coach en general manager hoopt binnenkort een nieuwe overeenkomst te kunnen presenteren. “Hij is belangrijk in onze aanval en in onze organisatie. We willen hem hier voor een lange tijd houden”;
  • Graham Gano maakt niet langer onderdeel uit van de Panthers. De kicker is door zijn ploeg op straat gezet. Gano kwam door een blessure vorig jaar niet in actie en werd toen vervangen door Joey Slye. De ploeg gaat nu door met de nieuwe kicker.

 

Coverfoto: AP Photo/Gail Burton

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen