NFL Update: Tony Romo in 'dark place' maar wil spelen

Tony Romo
Hij kreeg het woord ‘backup’ niet uit zijn mond tijdens de persconferentie gisteren, maar het is duidelijk dat Tony Romo geaccepteerd heeft dat de Cowboys nu Prescott’s team is. De 36-jarige quarterback sprak gisteren in Dallas de media vijf minuten toe aan de vooravond van zijn rentree. Maar Romo is niet langer de starter, en zal zondag vanaf de bank de wedstrijd tegen de Baltimore Ravens. Het is moeilijk te accepteren voor de spelverdeler.

“It’s a dark place, probably the darkest it’s ever been.”

Romo maakte in zijn korte speech wel duidelijk dat hij de leiding van de Cowboys geen verwijt maakt. “Hij heeft het recht verdiend om de quarterback te zijn”, zo verwees Romo naar zijn concurrent Prescott. “Hoe moeilijk het ook is voor mij om te zeggen, hij heeft ons naar een 8-1 record geleid en dat is ontzettend moeilijk.”
Thuisvoordeel
Met het huidige record staan de Cowboys twee wedstrijden voor op de Giants in de NFC East en 1,5 op de Seahawks voor thuisvoordeel in de play-offs. Lange tijd was het officiële bericht uit Dallas dat Romo na het herstel van zijn blessure, hij liep in de voorbereiding een rugblessure op, gewoon zou starten, ondanks de goede start van Prescott. Maar met elke volgende overwinning werd het moeilijker om de rookie naar de bank te verwijzen, en nu Romo zondag voor het eerst weer fit is, is er geen ontkomen meer aan. Er is een wisseling van de wacht in Dallas en Romo is nu de backup.
Tony Romo
Romo gaf aan dat hij niet van plan is een punt achter zijn loopbaan te zetten en dat hij nog wil spelen. De kans is daarom groot dat de Cowboys hun quarterback zullen traden of dat het contract met Romo ontbonden zal worden zodat hij ergens anders nog een paar jaar de starter kan zijn. Maar eerst maakt hij het seizoen af en gaf in ieder geval tegenover de media aan dat hij vol achter Prescott zal staan.

“I think we all know something magical is happening with our team. I’m not going to allow this situation to negatively affect Dak or this football team by becoming a constant distraction. I think Dak knows I have his back and I think that I know he has mine.”

Vikings ontslaan kicker Walsh
De Minnesota Vikings hebben kicker Blair Walsh ontslagen. Nadat Walsh vorig seizoen in de play-offs tegen de Seahawks al een cruciale field goal miste in de slotseconden wist hij dit seizoen al vier field goals en vier extra points niet te benutten.
Het ontslag van Walsh komt niet als een verrassing. In de wedstrijd tegen de Detroit Lions miste Walsh een extra point en werd een field goal geblokkeerd. De missers vielen zwaar voor de Vikings, want de partij ging uiteindelijk in de verlenging verloren. In de week die volgde op die nederlaag mochten zes kickers op de training van de Vikings hun kunsten laten zien. Op de vraag van een journalist waarom de kickers een kans kregen antwoordde coach Mike Zimmer: “You haven’t been watching all year?”
Na het missen van opnieuw een extra punt afgelopen zondag was het vertrouwen van de Vikings, die inmiddels vier keer op rij verloren hebben, helemaal weg. Waarschijnlijk wordt Kai Forbeth de opvolger van Walsh, die in zijn loopbaan acht winnende field goals maakte voor de Vikings, maar vooral de boeken in zal gaan als de kicker die de ballen links langs de palen schoot.


Christine Michael weg bij Seahawks
De Seattle Seahawks hebben afscheid genomen van Christine Michael. Door de blessure van Thomas Rawls kreeg de running back zeven starts de kans om zich te bewijzen, maar de running back kon coach Pete Carroll niet overtuigen. Afgelopen zondag in de zege op de Patriots was Michael zijn basisplek al kwijt aan rookie C.J. Prosise en kwam Michael nog maar elf snaps in actie.
De verwachting is dat Rawls zondag in de thuiswedstrijd tegen de Eagles weer in actie kan komen. Daarnaast hebben de Seahawks ook nog Alex Collins voor die positie op het roster staan en werd Troymaine Pope hier aan toegevoegd vanuit de practice squad zodat de ploeg ook zonder Michael genoeg mogelijkheden heeft op deze positie.
Foto’s: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen