NFL Update: Graham draait warm, roerige tijden voor de Chargers

New York Giants v New Orleans Saints
Graham maakt rentree tijdens trainingcamp
Een blessure aan de knie betekende vorig jaar een te vroeg einde aan het seizoen voor de Seattle Seahawks Tight End Jimmy Graham. Gisteren stond hij na lange tijd weer eindelijk op het veld. Coach Pete Carroll is blij met de terugkeer van de sterspeler maar zegt nog voorzichtig te moeten zijn. “Een blessure aan de aanhechting van de knieschijf is een van de vervelendste om van te herstellen. Ik ben onder de indruk van het revalidatieproces van Jimmy, maar we willen geen onnodige risico’s nemen.”
Een logische reactie van de succescoach. Met de komst van Graham vorig jaar hebben de Seahawks een serieus wapen in huis gehaald. De steeds groter wordende rol van Quarterback Russell Wilson in combinatie met een fitte en volledige meedraaiende Graham kan dit seizoen voor een hoop vuurwerk gaan zorgen en de kansen op nog een Super Bowl flink vergroten.
Seizoen Stevie Johnson voorbij voordat het begonnen is
San Diego Chargers v Buffalo Bills
Wide Receiver Stevie Johnson van de San Diego Chargers moet het volledige seizoen 2016 missen. Dat is de conclusie die dokters trokken na de operatie aan zijn meniscus. Johnson scheurde zijn meniscus vroeg in het pre-season en hoopte dat een operatie zijn seizoen deels had kunnen redden. Dit blijkt nu niet het geval te zijn. Een aderlating voor de Chargers die grootse plannen hadden met de 31-jarige veteraan.
Als vervanging hebben de Chargers een andere succesvolle veteraan in huis gehaald. James Jones, voormalig WR van de Green Bay Packers en Oakland Raiders is ter versterking aan het rooster toegevoegd. Al zal hij niet een directe vervanging zijn. De komende periode moet uitwijzen wat de Chargers met hun gameplan gaan doen. Vermoedelijk zal WR Keenan Allen meer mogelijkheden krijgen in de korte routes met Jones aan de buitenkant. Daarnaast kunnen we meer focus op de Tight Ends Antonio Gates en Hunter Henry verwachten. Ondanks het gemis van Johnson mogen we van de luchtmacht van de Chargers, met QB Philip Rivers aan het roer, dit seizoen nog steeds een hoop verwachten.
Wijze woorden van Gates aan Bosa
Zonder nog maar een down in de NFL gespeeld te hebben, weet Defensive End Joey Bosa de ogen van de Chargers fans al op zich gericht. De derde overall pick van afgelopen draft bevindt zich in een zogeheten ‘hold-out’ terwijl zijn contractbesprekingen stroef verlopen. Een vervelende situatie die een ongewenste afleiding vormt tijdens de voorbereidingen.
Veteraan, en één van de beste Tight Ends van dit moment, Antonio Gates weet wat het is om in een dergelijke situatie te verkeren. In 2005 leverde een meningsverschil tijdens contractbesprekingen hem een schorsing van drie wedstrijden op. Door schade en schande wordt men wijs, en deze wijsheid wilde Gates graag met zijn rookie teamgenoot delen: “Soms moet je als man ingrijpen en bepalen wat het gaat worden. Want of het nou gaat om een miscommunicatie tussen de manager en je zaakwaarnemer of iets compleet anders. Aan het eind van de dag gaat het om jouw carrière en ben jij de enige die weet wat goed voor je is.” Aldus Gates. “Soms heb je tunnelvisie nodig om jezelf in staat te stellen op het hoogste niveau te presteren. En op het hoogste niveau willen presteren moet in deze situaties altijd voorop staan.” Laten we hopen dat de rookie luistert.
Een zware klus voor Mike Tomlin
Detroit Lions v Pittsburgh Steelers
Pittsburgh Steelers Headcoach Mike Tomlin moet het geheel onder controle zien te houden
Over luisteren gesproken. De Pittsburgh Steelers hebben wederom een potentieel probleemgeval aan hun broek hangen. Mogelijk de beste Wide Receiver in de league, Antonio Brown, kan zich zelfs op trainingskamp niet gedragen tegenover de officials en zijn tegenstanders. Volgens ooggetuigen maakte hij het zó bont dat hij bijna uit een two-minute-drill werd verwijderd. Chris Adamski, verslaggever van de Pittsburgh Tribune Review, kreeg na afloop een reactie van scheidsrechter Terry Brown.


Nog minder dan dertig dagen te gaan tot de start van het seizoen, maar de sfeer zit er alweer lekker in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen