NFL Recaps: Texans en Browns winnen op zaterdag

In Week 15 stonden er ook twee zaterdagwedstrijden op het menu. Het werden twee spannende games waarbij telkens het bezoekende team met de zege ging lopen. In New York waren de Houston Texans te sterk voor de New York Jets, ondanks dapper weerwerk van de mannen in het groen. De Cleveland Browns blijven intussen vriend en vijand verbazen en namen in Denver de scalp van de zwalpende Broncos.


TEXANS OVERLEVEN COMEBACK VAN MOEDIGE JETS


In het eerste luik van Saturday Night Football hebben de Houston Texans een logische zege geboekt tegen de New York Jets. Al was het lang niet zo makkelijk dan vooraf gedacht werd. De Texans moesten alles uit de kast halen om de onverschrokken Jets in bedwang te houden.
In een defensieve partij waren het de Houston Texans die als eersten echt toesloegen. J.J. Watt forceerde een fumble bij running back Elijah McGuire, waarna Deshaun Watson een pass van 46 yards verstuurde naar zijn nummer 1 receiver DeAndre Hopkins in de endzone voor een touchdown.

De Texans leken klaar om de afstand onoverbrugbaar te maken, maar net dan schoot ook de Jets-offense in actie. Een uitstekende drive van rookie quarterback Sam Darnold voor de rust eindigde in een touchdown-pass naar Robby Anderson.
Na de rust hielden de Jets mede dankzij de agressieve defensie het momentum vast, door eerst Watson tweemaal op rij te sacken en daarna een nieuwe sterke drive in elkaar te knutselen. Sam Darnold bleef opnieuw gefocust en werkte de klus af met een pass naar Andre Roberts voor een nieuwe touchdown. Helaas voor de Jets stonden ze wel nog steeds in het krijgt bij de Texans omdat kicker Jason Myers tot tweemaal toe het extra punt miste.

Het bleek slechts uitstel voor de Jets, want in het vierde kwart klommen ze voor het eerst op voorsprong, na een rushing touchdown van McGuire. Dat de running back de hulp nodig had van zowat iedereen op het veld, dat kon de Jets-fans niet deren.

Toch wisten de Texans nog het laken naar zich toe te trekken. Deshaun Watson werkte samen met receivers Hopkins en Demaryius Thomas een perfecte drive af, die eindigde in een fantastische catch van Hopkins in de endzone. Hopkins eindigde de game uiteindelijk met maar liefst 170 receiving yards. De veer was gebroken bij de Jets, die ondanks een moedige prestatie opnieuw met lege handen achter bleven: 22-29.

Met deze zege nemen de Texans een serieuze optie op de AFC South-titel en de play-offs. De Jets van hun kant nemen wellicht een optie op een nieuwe head coach voor volgend seizoen.


BROWNS MOGEN NOG STEEDS HOPEN OP PLAY-OFFS NA ZEGE IN DENVER


Tijdens deel twee van Saturday Night Football vochten de Denver Broncos en de Cleveland Browns om hun play-off-dromen in leven te houden. Het werd een slordige, maar spannende partij die in het voordeel uitviel van de Browns. De Broncos kunnen het vizier stilaan beginnen richten op 2019.
Het waren de Browns die het scherpst uit de startblokken schoten in de Mile High City. Na het forceren van een three-and-out bij de Broncos, pakte Rookie of the Year-kandidaat Baker Mayfield uit met een fantastische pass naar Breshad Perriman voor de touchdown. De Broncos waren meteen gewaarschuwd.

De Broncos wilden zich echter niet naar de slachtbank laten leiden en het was quarterback Case Keenum die de touwtjes in handen nam. Hij bracht zijn team tot in de redzone en liep de bal dan zelf binnen, na het ontwijken van een tackle. Van dan af werd het een sloppy game, met veel penalties en beide teams die nooit verder raakten dan een field goal.
Beide quarterbacks gingen het zaakje forceren en zowel Keenum als Mayfield gaven de bal weg, met intercepties en fumbles. Ondertussen viel er wel een record te noteren op het veld. Von Miller bracht Baker neer en werd zo de man met het meeste sacks allertijden voor de Broncos.

Deze close game werd pas diep in het vierde kwart beslist. Na een nieuwe interceptie van Keenum, pakten de Browns de bal over en werd er optimaal geprofiteerd. Mayfield vond receiver Antonio Callaway in de endzone en bracht zijn team op de beslissende voorsprong. De Broncos zouden nog wel proberen, maar zelfs de middenlijn niet meer kunnen oversteken: 16-17.

Met de zege verbeteren de Browns naar een 6-7-1 record, wat hen op een game brengt van de eerste plaats in de AFC North. Er moeten nog heel wat zaken juist vallen voor Cleveland, zoals verliespartijen van zowel de Pittsburgh Steelers als de Baltimore Ravens op zondag, maar niemand had voor het seizoen durven voorspellen dat de Browns in december nog steeds in de running zouden zijn. Dat feit op zich doet de mensen in Cleveland terecht hopen dat er eindelijk, na jaren van kommer en kwel, betere tijden zitten aan te komen.VOORSPELLINGEN WEEK 15


Foto: Getty Images (archief)

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen