NFL Recaps: Chicago Bears op de troon in NFC North, shutout Colts

De ‘Monster of the Midway’ zijn helemaal terug in de NFL. Voor het eerst sinds 2010 zijn de Chicago Bears divisiewinnaar in de NFC North na een zege tegen de Green Bay Packers. Zelfs Aaron Rodgers kon het team van Matt Nagy niet stoppen. Ook de Ravens lijken op weg naar de play-offs, terwijl de Vikings en Colts eveneens goede zaken deden.


CHICAGO BEARS REKENEN AF MET EEUWIGE RIVAAL


Op Soldier Field kregen de Chicago Bears een gouden kans om de divisiewinst te grijpen tegen de eeuwige rivaal Green Bay Packers. Daarvoor moest er nog wel even afgerekend worden met ‘eindbaas’ Aaron Rodgers. Die opdracht leek drie kwarten lang probleemloos te verlopen, al werd in het vierde kwart nog even spannend. Rodgers kon zijn drives echter niet afronden en werd op een cruciaal moment in de endzone afgevangen door Eddie Jackson. Het was de eerste! interceptie tegen Rodgers dit seizoen.


Een nieuwe drive eindigde in een field goal, maar de onside kick leverde niets meer op voor de Packers. De Bears hielden zo een voorsprong vast dankzij de defensie, maar ook Mitchell Trubisky droeg zijn steentje bij. De tweedejaars quarterback bleef foutloos en leidde zijn team met 20/28 voor 235 yards en twee touchdowns naar de 24-17 zege. Toch is er maar één naam die rondzingt in Chicago: Khalil Mack.


De Bears staan op 10-4 en mogen zelfs nog hopen op een top-twee klassering in de NFC als de Saints of de Rams nog een misstap maken. Voor de Packers is een verlies op Soldier Field een pijnlijk einde van het seizoen.


COLTS HOUDEN COWBOYS VAN SCOREN


De Dallas Cowboys leken onbedreigd op weg naar te gaan naar divisiewinst en een goede uitgangspositie in de NFC, maar daar heeft een bezoek aan Indianapolis verandering in gebracht. De Dallas offense startte niet eens veel minder dan in de afgelopen weken (vijf zeges op rij) maar in de buurt van de endzone stokte de opmars van de Cowboys keer op keer. Rookie Darius Leonard, Denico Autry en Tyquan Lewis dreven Dak en Zeke tot wanhoop. Het begon met een geblokte field goal, gevolgd door een fumble en een punt. 161 yards leverden zo precies nul punten op voor Dallas.


Aan de andere kant van de bal liep het ook goed voor de Colts dankzij Marlon Mack. Achter een sterke offensive line rende Mack keer op keer dwars door het hart van de Dallas-defense. De Cowboys wisten geen antwoord te formuleren en stonden Mack 139 yards en twee touchdowns toe in aanloop naar een 23-0 nederlaag. Mack besliste de wedstrijd eigenlijk al meteen na rust met vier rushes voor 45 yards als bijdrage aan de derde score van de dag.


OVERIGE UITSLAGEN


Titans 17 @ Giants 0 Opnieuw een topdag voor Derrick Henry
Buccaneers 12 @ Ravens 20 Run, run, run, run, run
Redskins 16 @ Jaguars 13 Cody Kessler is ook niet de redder van de Jags
Lions 13 @ Bills 14 Robert Foster staat op voor de Bills met een winnende touchdown
Dolphins 17 @ Vikings 41 Vikings geven een 21-0 voorsprong bijna weg, maar lopen alsnog uit in kwart vier
Cardinals 14 @ Falcons 40 De Cards zijn het slechtste team in de NFL
Raiders 16 @ Bengals 30 Winst voor de Bengals mag niet meer baten

Cover photo: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen