NFL Recaps: Redemption Sunday Steelers, misstap Rams, Hawks

Een heerlijke footballavond in week 15 van de NFL. De Pittsburgh Steelers presteerden uitstekend tegen de New England Patriots en blijven in de top 6 van de AFC. Ook de Philadelphia Eagles houden hoop op de play-offs na een verrassende overwinning in LA. De Seahawks lieten een goede kans liggen om een ticket voor postseason te pakken.


STEELERS REVANCHEREN ZICH, PATRIOTS ZAKKEN WEG


Na drie nederlagen op rij was de wedstrijd tegen de New England Patriots plots een must win voor de Pittsburgh Steelers. Het was het mooiste podium voor Mike Tomlin en zijn mannen om zich te revancheren. In alle opzichten. Vorig jaar ging dit duel verloren door de ‘no catch’ van Jesse James. Bovendien waren er de vraagtekens rondom kicker Chris Boswell, die een buitengewoon slecht jaar kent, maar toch aan mocht blijven. Die beslissing zullen de Steelers nog wel even vervloekt toen Boswell in het derde kwart verzuimde op de score naar 17-7 te tillen vanaf slechts 32 yards.


Daardoor werd het veldoverwicht van de Steelers niet genoeg uitgedrukt in de score. Dankzij een onstuitbare Jaylen Samuels (162 yards totaal), een sterk receiverskwintet (Brown, Smith-Schuster, McDonald, Eli Rogers en uitblinker Washington) en een sterke Steelers-defensie hadden de Patriots, met uitzondering van één moment van Chris Hogan, heel veel moeite om punten op het scorebord te krijgen. Toch was er bij een 14-10 nog alle kans op een ‘gestolen’ overwinning van New England. De endzone was al in zicht tot Joe Haden op Randy Moss-achtige wijze een pass van Tom Brady onderschepte.


Daarna was het tijd voor redemption van Boswell. Vanaf 48 yard wist hij de bal wel kaarsrecht tussen de palen te schieten. De Steelers maakten het karwei daarna af door de ‘G.O.A.T.’ van een gelijkmakende drive af te houden. De Steelers staan nu op 8-5-1 en hebben een kleine marge naar de achtervolgers. Met een uitwedstrijd in New Orleans is dat cruciaal om een wild-card spot te veroveren.


EAGLES GRIJPEN LAATSTE STROHALM


Voor de Eagles leek het seizoen al voorbij na de nederlaag tegen de Dallas Cowboys, maar een onverwachte zege tegen de Rams biedt Philly een sprankje hoop op titelprolongatie. De man die de Eagles naar de Super Bowl leidde, stond ook in LA als aanvalsleider op het veld. Nick Foles, de vervanger van de geblesseerde Carson Wentz, vertrouwde vooral op Alshon Jeffery (160 yards) en zijn running backs om zijn team over het veld te jagen.


De Rams, die duidelijk lijden onder de afwezigheid van slot receiver Cooper Kupp, stonden in het derde kwart al op een nagenoeg onoverbrugbare achterstand (13-30). Na een mislukte fake punt van Johnny Hekker hadden de Eagles de kans om uit te lopen naar een voorsprong van minsten 20 punten, maar daarna de masterclass ‘Hoe speel je een wedstrijd niet goed uit’ van Philadelphia. Foles startte met een interceptie, gevolgd door twee korte drives zonder resultaat en een gemiste field goal van Jake Elliott. De Rams weigerden echter te profiteren en bleven steken op 23-30. Daardoor moet Sean McVay de komende weken nog achterom gaan kijken naar de naderende Chicago Bears.


49ERS DWARSBOMEN SEAHAWKS


Na een paar succesvolle weken voor de Seattle Seahawks leek de ontmoeting met de 49ers een ideale gelegenheid voor om een play-off ticket zo goed als veilig te stellen. Die missie mislukte jammerlijk voor Pete Carroll en co. Na een vroege score liepen de Hawks toch de hele wedstrijd achter de feiten aan mede door een 97-yard return van Richie James.


Seattle kreeg de kans om alles nog goed te maken in overtime, maar daar hielden San Francisco stand om daarna zelf wel te scoren. Robbie Gould zorgde ervoor dat de NFC nog wat langer spannend blijft. Voor de 49ers (4-10) komt de opleving (tweede zege op rij) te laat. Seattle hoeft zich met 8-6 niet heel veel zorgen te maken. Zeker omdat de Arizona Cardinals wachten in week zestien.

Cover photo: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen