NFL Recaps: Comeback Cam, Patriots te sterk voor Bears

De NFL-zondag startte in Londen en kwam echt op gang in Chicago en Philadelphia met onwaarschijnlijke ontknopingen voor de Panthers en Patriots. Verder was er opnieuw winst voor de Vikings en Chargers en herstelden de Buccaneers zich ternauwernood tegen de Browns.


BEARS KOMEN 1 YARD TEKORT VOOR HAIL MARY


De Chicago Bears mochten in eigen huis laten zien dat ze een serieuze contender zijn in de NFC. Ondanks 31 gescoorde punten en bijna een gelijkmakende hail mary zullen er twijfels blijven rondom de play-off kansen van de Bears. De New England Patriots waren op alle gebieden net iets beter dan de thuisploeg. Tom Brady passte veel zuiverder dan zijn jonge opponent Mitchell Trubisky. Julian Edelman, Josh Gordon en James White bleken betrouwbaarder dan het receivercorps van Chicago. Daarnaast maakten de Patriots ook nog het verschil via special teams plays (blocked punt en kick return touchdown).


Vooral de touchdown van Cordarrelle Patterson was cruciaal omdat de wedstrijd op dat moment snel in handen leek te vallen van de Bears na twee turnovers. Na het terugbrengen van de marge liepen de Patriots makkelijk uit naar 38-24. De wedstrijd leek dan ook gespeeld tot een snelle touchdown de mogelijkheid gaf tot een gelijkmakende score. Een hail mary was zelfs in de maak, maar Kevin White kon zich niet door twee Patriots verdedigers heen worstelen om de laatste yard naar de endzone te overbruggen. Zo bleef het bij 31-38.


COMEBACK CAM VERBIJSTERT EAGLES


In Philadelphia kwam een zeer onwaarschijnlijk scenario wel uit. De Carolina Panthers hadden drie kwarten lang niets in te brengen tegen de Eagles, tot Cam Newton veranderde in ‘Comeback Cam’. Alles lukte bij Newton (16-22, 201 yards, 2 TD in het vierde kwart), met als hoogtepunt een 4th down conversion via ex-Eagle Torrey Smith om de Panthers in de wedstrijd te houden.


De Carolina defense deed de rest in de slotfase door Carson Wentz ternauwernood uit de endzone te houden: 17-21.


THIELEN VERLENGT STREAK BIJ ZEGE VIKINGS


Een nieuwe week, een nieuwe 100 yard game voor Adam Thielen. Ook de New York Jets konden Thielen niet stoppen. Hij heeft nu zeven wedstrijden achter elkaar meer dan 100 yards genoteerd. Een evenaring van het record en een primeur vanaf de start van een NFL-seizoen. Thielen zette één van zijn catches ook nog eens om in een touchdown bij de 37-17 zege tegen de Jets.


BUCCANEERS WINNEN ACHTERHOEDEGEVECHT


De Cleveland Browns en Tampa Bay Buccaneers lieten in een onderling duel zien dat er nog steeds veel mis is bij beide teams. Toch moest er één team winnen, al was een tie ook niet ondenkbaar geweest. Chandler Catanzaro, die in reguliere speeltijd nog miste vanaf 40 yards, sloeg in overtime alsnog toe vanaf 59 yards. Dat ging niet zonder slag of stoot want ook in voorgaande drives was er al van alles mis gegaan bij beide teams. De Browns profiteerden niet van een interceptie en brachten daarna de Buccaneers ook nog in goede positie na een fumble van Jabrill Peppers. Catanzaro werd nauwelijks geholpen met terreinwinst na de fumble, maar deed toch wat hij moest doen.


VRABEL GOKT VERKEERD IN LONDEN


De eerste NFL-wedstrijd van deze zondag speelde zich af in het Wembley-stadion in Londen. Mike Vrabel maakte er echter Las Vegas van door in de laatste minuut voor een two point conversion te gaan in plaats van een gelijkmakend extra punt. Een moeilijk te begrijpen beslissing omdat de Tennessee Titans de hele tweede helft sterker waren en het in overtime af konden maken. In plaats daarvan hielden de LA Chargers de 20-19 voorsprong vast door de tweepunter te voorkomen. De ‘rainbow passes’ van Philip Rivers waren zo genoeg voor de zege. Tyrell Williams (75 yards TD bij de eerste play van LA) en Mike Williams (55 yards TD) maakten het verschil.
Lees hier ook over de nieuwe verhoudingen in de AFC South, een balende Blake Bortles en de hervonden running game van de Lions.

Coverfoto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen