NFL Recaps: Colts domineren Bills, Jaguars zakken door ondergrens

De zevende NFL zondag van het seizoen zit er op. In week 7 konden de Bills geen vuist maken tegen de Colts, rekenden de Lions vakkundig af met de Dolphins en blijven de Jaguars negatief verbazen.


CAPTAIN LUCK KAN MOEDER GERUSTSTELLEN


In een duel dat nooit echt spannend werd heeft Andrew Luck zijn troepen naar een overwinning op de Bills geleid: 5-37. Het was direct duidelijk dat de Bills defense een lastige avond zou hebben. De voorgaande weken maakte juist die unit het verschil voor de mannen uit Buffalo. Tegen een ervaren en geslepen quarterback als Luck waren ze geen schim van de defense van de afgelopen games. De veteran-QB kan zijn dierbare moeder een heuglijk bericht brengen.


Waar Buffalo vooral moeite heeft met de offense, en voornamelijk een stabiele quarterback-situatie, hebben de Colts het vooral lastig met hun defense. De Colts defense liet vandaag van zich horen en die van de Bills gaf juist niet thuis. Vandaar de monsterscore. Derek Anderson bracht de Bills geen uitkomst op de quarterback positie. Hij had twee intercepties en veroorzaakte een fumble. In alle drie de gevallen leidde het tot een Colts score. Indianapolis profiteerde gretig. Running back Marlon Mack ging ruim over de 100 yards en had twee touchdowns. Evenals wide receiver TY Hilton. Onder aanvoering van Luck een paar maatjes te groot voor Buffalo.


DOLPHINS KOMEN TEKORT TEGEN LIONS


Na een teleurstellend verlies tegen de Detroit Lions moeten de Dolphins de leiding van de AFC East weer afstaan aan de Patriots. Op running backs Kerryon Johnson en LeGarrette Blount stond vandaag geen maat: 32-21. Lions wide receiver Michael Roberts liet geen imposante statistieken zien, maar mocht wel twee touchdowns op zijn naam schrijven.


Een “lichtpuntje” voor Miami was het optreden van Brock Osweiler (22/31, 239 yards, 2 TD, 0 INT). Het zal echter wel de geluiden dat men afscheid moet nemen van Ryan Tannehill doen toenemen.


BORTLES EINDIGT OP JAGUARS BANK


De Houston Texans gaven hun overwinning op de Buffalo Bills een goed vervolg door optimaal te profiteren van een zwakke Jacksonville defense: 7-20. Deshaun Watson haalde wederom niet zijn niveau van begin 2017, maar sleepte dankzij de ondersteuning van Lamar Miller en Will Fuller een goede overwinning uit het vuur. 


De al enige tijd behoorlijk aangeslagen Jaguars hoeven voorlopig niet te rekenen op een even succesvol seizoen als vorig jaar. Saillant detail was dat Jaguars quarterback Blake Bortles, door velen beschouwd als back-up QB, tijdens de wedstrijd het veld moest ruimen voor Cody Kessler.

Coverfoto: Getty Images (archief)

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen