NFL Power Rankings: Top drie blijft ongewijzigd

Week 2 zit er alweer op in de NFL en daarin vielen de nodige verrassingen te noteren. Denken we maar aan de knotsgekke comebacks van de New York Jets, Arizona Cardinals en Miami Dolphins. Hoe hebben deze resultaten onze Power Rankings beïnvloed? Je leest het hier!

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

1. (1) Buffalo Bills

De Buffalo Bills hadden geen kind aan de Tennessee Titans afgelopen maandag. Ook in Week 1 al imponeerde het team van Sean McDermott door makkelijk de regerende Super Bowl kampioen LA Rams weg te zetten. Op dit moment lijkt niets of niemand de Bills te kunnen afstoppen. Ze staan dan ook stevig op nummer één in onze Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

2. (2) Kansas City Chiefs

Op ervaring en natuurlijk ook kunde klopten de Chiefs de divisierivalen LA Chargers afgelopen donderdag. Het vertrek van Tyreek Hill wordt voorlopig zonder kleerscheuren opgevangen, waardoor we nu al de neiging hebben om de Chiefs als een zekerheid voor de play-offs te beschouwen. Met een perfect rapport hoeven Patrick Mahomes en co zich op dit moment geen zorgen te maken om hun plekje in de Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

3. (3) Tampa Bay Buccaneers

Het kostte bloed, zweet, tranen en een aantal welgemikte vuisten, maar Tom Brady en de Buccaneers wisten afgelopen weekend de New Orleans Saints te kloppen. Offensief baarde deze game lange tijd een mus, waardoor er toch wat twijfels beginnen te rijzen over de wapens rondom Tom Brady. De Bucs zijn weliswaar nog steeds ongeslagen en dus zitten ze na twee weken netjes op schema.

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

4. (7) Philadelphia Eagles

Alsof ze letterlijk vleugels hebben gekregen. De Eagles zijn één van de meest opwindende teams in de NFL na twee weken en worden nu al door velen als een outsider voor de Super Bowl gezien. Na een klinkende zege tegen de Minnesota Vikings op maandag, begrijpen ook wij vanwaar die stemmen komen. Als Jalen Hurts, A.J. Brown en Darius Slay dit hoge niveau blijven aanhouden, dan zal enkel the sky the limit zijn voor Philly dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

5. (6) Green Bay Packers

Tot niemands verbazing zetten de Green Bay Packers tijdens Sunday Night Football de Chicago Bears opzij. Na een struikelpartij tegen de Vikings in Week 1, herstelde Aaron Rodgers zich met een foutloze wedstrijd. Het is nog niet echt flitsend, maar de running game komt onder stoom en met Aaron Rodgers ben je nooit klaar.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

6. (5) Los Angeles Rams

De opener tegen de Bills was een desillusie voor de LA Rams. Gelukkig kregen ze afgelopen weekend de Atlanta Falcons op bezoek. Lange tijd leek het op de perfecte bounce back game, maar de Falcons maakten het de Rams uiteindelijk nog knap lastig. Dat leidt er ons toe om voorzichtigheid te prediken en de Rams niet meteen terug naar de top te sturen.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

7. (12) Miami Dolphins

Wie geloofde er voor het seizoen écht in Tua Tagovailoa en de Miami Dolphins? Die mogen nu een diepe buiging maken. De aanval loopt als een trein en met een onwaarschijnlijke comeback gingen ze vorige zondag op en over de Baltimore Ravens. Tua is de passing yards leader na twee weken en naast hem prijken zowel Jaylen Waddle als Tyreek Hill in de top vijf van receiving yards. De aanval van de Dolphins boezemt angst in en lijkt meer dan ooit the real deal.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

8. (4) Los Angeles Chargers

Het kon ook anders gelopen zijn, maar de Chargers verloren het duel met AFC West-concurrent Kansas City Chiefs. Justin Herbert hield er bovendien gebroken ribkraakbeen aan over. Ondanks het aanwezige talent in zowel offense als defense, moeten de Chargers nog steeds leren om spannende wedstrijden naar zich toe te trekken. Zolang ze dat niet kunnen, zullen ze niet meedoen om de prijzen.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

9. (9) Baltimore Ravens

Lamar Jackson speelde als een bezetene tegen de Miami Dolphins en lange tijd leken de Ravens hun schaapjes op het droge te hebben. Toch kwamen de Fins nog terug in een doldwaas vierde kwart en bleven de Ravens met een kater achter. Een eenmalige struikeling? Of moeten de Ravens zich zorgen maken om hun defensie?

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

10. (13) San Francisco 49ers

In de gietende regen konden de 49ers niet winnen van de Chicago Bears. Een reactie was dus nodig tegen de Seattle Seahawks. Die kwam er ook. De Seahawks werden makkelijk weggeveegd. De stemming was echter niet unisono positief in de Bay Area. Quarterback Trey Lance brak namelijk zijn enkel en zag zijn seizoen al na vijf kwarten in rook opgaan. Jimmy Garoppolo kon hem adequaat vervangen en bij de 49ers leeft de hoop dat Jimmy G hen tegen alle verwachtingen in naar succes kan leiden.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

11. (8) New Orleans Saints

Defensief zit het snor in New Orleans. De Saints hielden de Tampa Bay Buccaneers twee kwarten puntenloos en de nederlaag tegen de Bucs was meer te wijten aan de fouten van Jameis Winston dan aan het instorten van de defensie. De offense daarentegen ziet er nog niet echt gestroomlijnd uit. Dat zou de Saints wel eens zuur kunnen opbreken tegen de betere teams.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

12. (21) Arizona Cardinals

Week 2 was de week van de comebacks. Zo ook voor de Arizona Cardinals. En dat was nodig na de nonprestatie tegen de Chiefs in Week 1. Kyler Murray nam zijn team op zijn schouders en rende er -bijna letterlijk- het hele veld mee over. De Cardinals wisten een achterstand tegen de Raiders uit en wonnen alsnog de partij. Zo kunnen de twijfels rond Arizona tijdelijk de koelkast in.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

13. (10) Minnesota Vikings

Kirk Cousins en Prime Time, het zal nooit een geslaagd huwelijk worden. Zo ook afgelopen maandag, waar Cousins en zijn Vikings kansloos onderuit gingen tegen de Eagles. Er zit talent in het team Kevin O’Connell, maar het lijkt alweer bevestigd dat met Cousins aan het roer het plafond niet meer zal verhogen.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

14. (11) Cincinnati Bengals

Het is onrustig in Cincinnati. Na het sprookjesseizoen 2021, kon 2022 niet slechter beginnen. Twee verliespartijen en reeds 13 (!) sacks van Joe Burrow. De O-line is dus opnieuw zo lek als een mandje. Zo gaan de Bengals niet bevestigen, wel integendeel. Hopelijk blijft Burrow ondanks de vele overrompelingen toch overeind.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

15. (26) Detroit Lions

Geen team waarvan de gunfactor hoger ligt dan de Detroit Lions. Ze spelen positief, creatief en gedurfd en ze halen er nog resultaten mee ook. In Week 1 gingen ze nog strijdend ten onder tegen de Eagles, maar in Week 2 namen de troepen van Dan Campbell de maat van de Washington Commanders. Exponent van het aanvallende geweld was wide receiver Amon-Ra St. Brown, die al het goede van het einde van vorig seizoen nu lijkt te bevestigen.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

16. (16) Denver Broncos

Al na anderhalve wedstrijd in het Russell Wilson-tijdperk daalden de fluitconcerten van de tribunes af in Denver. Aanvallend ziet het er allesbehalve goed uit en de coaching van rookie Head Coach Nathaniel Hackett laat nog veel -héél veel- te wensen over. Tegen de Houston Texans kwamen de Broncos er zondag mee weg. Tegen de betere teams moeten de fans zich schrap zetten voor het ergste.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

17. (24) New York Giants

Voor ’t eerst sinds 2016 zijn de New York Giants met een 2-0 record aan het NFL-seizoen gestart. Dat op zich is al reden genoeg voor de fans om enthousiast te worden. Komt daarbij dat de Giants defensief stevig ogen en dat Saquon Barkley eindelijk opnieuw op de speler van weleer begint te lijken. Brian Daboll heeft iets neergezet. Kan hij nu ook meteen oogsten?

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

18. (14) Las Vegas Raiders

Pijnlijk was de nederlaag tegen de Arizona Cardinals. Bij de rust stonden de Raiders nog 20 punten voor. Toch dwongen de Cardinals nog overtime af, waarin het finaal misliep voor Las Vegas. Een kwalijke 0-2 was het gevolg. Josh McDaniels mag dan wel over Davante Adams beschikken, dat wil nog niet zeggen dat daarmee automatisch de successen volgen. De Raiders moeten dringend herbronnen.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

19. (17) Pittsburgh Steelers

Defensief mogen de fans van de Steelers niet klagen over hun team. Zelfs met de afwezigheid van T.J. Watt konden de troepen van Mike Tomlin hun tegenstander onder de 20 punten houden. Aanvallend is waar het schoentje wringt. Mitch Trubisky kan voorlopig nog niet bekoren en er werd zondag zelfs al om rookie Kenny Pickett geroepen door de fans. Als dat maar goed afloopt in de Steel city.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

20. (23) New England Patriots

Na de ontluisterende prestatie tegen de Miami Dolphins op de openingsspeeldag, was er een reactie nodig van de New England Patriots. Die kwam er tegen eeuwige rivaal Pittsburgh. Met name defensief stond er veel steviger blok dan tegen de Dolphins een week eerder. Of het om een echte reactie ging, dan wel eerder te maken had met de offensieve onkunde van de tegenstander, dat zal nu zondag moeten blijken, wanneer de Patriots de Baltimore Ravens partij geven.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

21. (18) Cleveland Browns

De Cleveland Browns zijn om gekende redenen niet het meest geliefde team in de NFL dit seizoen. Groot leek dan ook de euforie bij het bredere Twitterpubliek toen de New York Jets in extremis de comeback forceerden afgelopen zondag. Dat de Browns zo instortten tegen een niet eens zo formidabele tegenstander, doet de twijfels groeien of dit team wel mee kan doen voor de play-offs dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

22. (15) Indianapolis Colts

Nul punten wisten de Colts te scoren tegen de Jacksonville Jaguars. Nul. Punten.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

23. (28) Dallas Cowboys

Dak Prescott blesseerde zich in Week 1 aan de rechterduim en dus moest Cooper Rush depanneren in Week 2. Dat deed hij tot ieders verbazing meer dan degelijk. Met behulp van receivers Noah Brown, Ceedee Lamb en running back Tony Pollard, maar vooral steunend op een ijzersterke defensie, konden de Cowboys de Cincinnati Bengals afhouden en hun eerste zege van het seizoen boeken. Micah Parsons was opnieuw de uitblinker bij de Cowboys, die nu de hoop koesteren dat ze alsnog zonder al te veel schade de weken zonder Dak Prescott kunnen doorkomen.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

24. (19) Tennessee Titans

Het was niet best wat de Titans op de mat legden tegen de Buffalo Bills. Het team van Mike Vrabel werd aan beide zijden van de bal overklast. Het lijkt voorlopig allemaal te eendimensionaal bij Tennessee, nu receiver A.J. Brown er niet meer is. De Titans hebben geluk dat ze in de AFC South spelen, want daar is dit seizoen alles mogelijk.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

25. (30) Jacksonville Jaguars

Zagen we zondag de voorlopig beste game uit de carrière van Trevor Lawrence? Samen met Christian Kirk, de herrezen James Robinson en een defensie die drie intercepties en vijf sacks forceerde, organiseerde hij in Week 2 een shutout tegen de Indianapolis Colts. Kan de first round pick uit 2021 komend weekend bevestigen?

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

26. (22) Washington Commanders

De eerste helft van de wedstrijd tegen de Detroit Lions was niet om aan te zien voor de fans van Washington. Werkelijk niets kregen de Commanders klaar. In de tweede helft was er beterschap, maar een comeback -laat staan een overwinning- zat er nooit in. Het lijkt een zwaar seizoen te zullen gaan worden in de hoofdstad.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

27. (20) Seattle Seahawks

De Seahawks klopten de Broncos in Week 1, wat sommige fans deed dromen dat dit misschien toch geen verloren seizoen zou zijn. Helaas volgde in Week 2 de droevige prestatie tegen de 49ers. Geno Smith kon geen gensters slaan en de running game werd beperkt tot 36 miezerige yards. Hoeveel wins kan dit talentarme team dit seizoen halen?

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

28. (25) Chicago Bears

Eens te meer bleek de owner van de Bears niet Virginia McCaskey te heten, maar wel Aaron Rodgers. In het zwembad van San Francisco konden de Bears nog een onverhoopte zege uit de brand (of het water, zo je wil) slepen, maar tegen de Green Bay Packers werden de tekortkomingen van dit team opnieuw blootgelegd. Justin Fields gooide de bal slechts elf keer, waarvan er zeven ballen aankwamen, goed voor 70 yards. In de running game was er iets meer vuurkracht vanwege David Montgomery en Khalil Herbert, maar of zij dit matige team op de schouders kunnen nemen dit seizoen, dat valt maar af te wachten.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

29. (32) New York Jets

J-E-T-S! Een tot de verbeelding sprekende comeback van de New York Jets tegen de Cleveland Browns bracht een ongeziene feeststemming teweeg in New York. Dat de Jets een onside kick wisten te veroveren, om nadien met chirurgische precisie een winnende touchdown-drive in mekaar te knutselen, doet het beste verhopen voor de komende weken. Zit er leven in de Jets?

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

30. (31) Atlanta Falcons

Hoe kan een team dat nog zegeloos is, alsnog een plaatsje stijgen in onze Power Rankings? Door vechtlust en optimisme te tonen. Tegen de Super Bowl winnaars LA Rams stonden de Falcons op een gegeven moment 28-3 in het krijt (jawel, daar zijn die cijfers weer). Toch vochten de Falcons zich terug in de game en maakten ze het nog akelig spannend in de laatste momenten van het vierde kwart. Zondag reizen ze af naar Seattle. Daar liggen ongetwijfeld mogelijkheden voor dit strijdvaardige team.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

31. (27) Houston Texans

De Houston Texans hielden de Colts op een gelijkspel in Week 1, maar in Week 2 kregen ze bitterweinig klaar tegen de Denver Broncos. Defensief zijn er hoopvolle tekenen in Houston, maar offensief was dit toch een zorgwekkende prestatie. De Texans zullen meedoen om de First Overall Draft Pick, dat durven we nu toch wel te stellen.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

32. (29) Carolina Panthers

Is Matt Rhule al ontslagen? Meer en meer Panthers-fans stellen zich dagelijks de vraag. Het spel van de Panthers geeft de burger allerminst moed, nu na Week 2 blijkt dat ook Baker Mayfield niet de verhoopte redder is. Intussen hoeven we ons niet meer de vraag te stellen of Matt Rhule zal ontslagen worden, maar wel wanneer.


Lees hier de Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen