NFL Play-offs preview: Dallas Cowboys @ Los Angeles Rams


Krijgt het seizoen van ‘dreamteam’ Los Angeles Rams een vervolg of zorgen de Dallas Cowboys voor een verrassing? Dat is de centrale vraag tijdens het tweede play-off duel in de divisieronde. De Cowboys zullen een goed gevoel hebben overgehouden aan de zege tegen de Seahawks en zitten nog in het ritme. De Rams hebben de week rust in de benen, het ’thuis’voordeel en (waarschijnlijk) Todd Gurley als wapen.

EAT ZEKE EAT VS THE TODDFATHER

Het is de wedstrijd is het toneel voor de twee beste running backs van het jaar. De meest productieve rushers in de NFL (qua gemiddeld aantal yards per duel) ontmoeten elkaar voor het eerst dit NFL-seizoen in LA. Ezekiel Elliott was dit seizoen veruit de beste in rushing yards (1,434), Todd Gurley de koning van de touchdowns (17). Juist in die laatste categorie blijft Elliott achter. ‘Zeke’ is de man van first downs, maar niet van de scores. Slechts zes rushing touchdowns noteerde hij dit seizoen, evenveel als dual threat QB Dak Prescott.
Voor de Rams is het de vraag of de knie van Todd Gurley voldoende is hersteld. Gurley moest de laatste twee reguliere wedstrijden aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.  De verwachting is overigens dat Gurley gewoon aan de aftrap zal verschijnen. En hoewel C.J Anderson zijn rol als vervanger met verve vervulde (gemiddeld 149.5 yards), waren dit wedstrijden tegen de Cardinals en de 49ers. Tegen de Cowboys zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. De Cowboys staan niet alleen vijfde wat betreft het stoppen van de run. Bovendien werd vorige week de gevreesde Seahawks ground attack helemaal lamgelegd.  Van de Rams en met name van Todd Gurley wordt dus een megaprestatie verwacht.

THE SACKMEISTER VS COWBOYS O-LINE

Met alle aandacht voor ’the battle of the running backs’ zou je bijna vergeten dat er ook nog iemand als Aaron Donald op het veld rondloopt. De regerend Defensive Player of the Year bracht zijn tegenstanders dit jaar continue in de problemen. Het is niet voor niets dat Donald ook in de running is om dit jaar de MVP titel in de wacht te slepen. Wat hoogst uitzonderlijk is voor een defensieve speler. Dit heeft hij niet alleen te danken aan zijn bull rush, snelheid en brute kracht. De cijfers van Aaron Donald waren dit jaar fenomenaal met 20.5 sacks, waarmee hij bijna het all-time record van Michael Strahan verbrak (22.5 sacks).


Voor de Cowboys offensive line wordt het dus een hels karwei om Dak Prescott te beschermen en overeind te houden. Lukt ze dit niet dan zal alle druk op de defense komen te liggen.

VOORSPELLING

De LA Rams hebben dit jaar flink geïnvesteerd om vol voor een Super Bowl overwinning te gaan. Mochten ze vannacht winnen staan ze voor het eerst sinds 2001 in een Championship game. Er zal een uiterste krachtsinspanning nodig zijn om een solide defense van de Cowboys te breken. Het gaat aankomen op die ene turnover, dat ene moment van verslapping waardoor de Cowboys voor het eerst sinds 1995 mogen gaan strijden voor de NFC Titel. Cowboys 23 Rams 20.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen