NFL op zondag: Opnieuw ruime thuisnederlaag Cowboys

De Dallas Cowboys hebben voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd met flinke cijfers verloren. Dit keer waren de Lions veel te sterk. Het was niet de enige blowout, want er waren maar weinig spannende wedstrijden bij de late games in deze NFL op zondag.

NIEUWE VERNEDERENDE NEDERLAAG COWBOYS IN EIGEN HUIS

Detroit Lions @ Dallas Cowboys | 47-9

De Detroit Lions hadden geen enkele moeite met de Cowboys. Vanaf het allereerste moment was duidelijk dat de Lions de betere ploeg waren. Aan beide kanten van de bal werd de thuisploeg overklast. Verdedigend konden de Cowboys, mede door blessures, de Lions op geen enkele manier afstoppen.

Aanvallend was het niet veel beter. Dak Prescott gooide twee intercepties en wist zijn ploeg slechts naar drie field goals te leiden. Toch was er voor Detroit een smetje op de ruime zege: sterverdediger Aidan Hutchinson liep een beenbreuk op en zal het hele seizoen uitgeschakeld zijn. Voor de Cowboys was het de derde thuisnederlaag op rij, met in totaal 68 punten verschil. Toch predikt eigenaar Jerry Jones rust: een ontslag van hoofdcoach Mike McCarthy is volgens hem niet aan de orde.

CHARGERS STOPPEN OPMARS BRONCOS

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos | 23-16

De bye week heeft de Chargers goed gedaan. De ploeg had weer de beschikking over enkele geblesseerde spelers en dat was op het veld direct te zien. Coach Jim Harbaugh, die zelf in het eerste kwart naar de blauwe tent moest omdat hij zich niet lekker voelde, zag zijn ploeg uitlopen naar een 20-0 voorsprong bij rust.

De Broncos hadden drie wedstrijden op rij gewonnen en gingen het duel in als belangrijkste uitdager van de Chiefs in de divisie. In het vierde kwart liet Bo Nix zien dat hij in de afgelopen weken in de NFL is gegroeid. Met onder meer twee touchdowns bracht hij de Broncos terug in de wedstrijd, maar de tijd was te kort voor de ploeg voor een comeback in dit duel.

OVERIGE GAMES

Cincinnati Bengals @ New York Giants | 17-7: De Bengals hebben laten zien dat ze toch ook defensief een wedstrijd kunnen winnen. Na wekenlang meer dan dertig punten toe te hebben gestaan werden de Giants op zeven punten gehouden. Hierdoor maakte het niet uit dat het aanvallend juist minder ging dan in voorgaande weken. De Giants kregen daardoor voldoende kansen op een overwinning. Zo miste de ploeg twee field goals. Een 30-yard touchdown run van Chase Brown gooide het duel definitief in het slot.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers | 38-20: De Falcons hadden het een helft moeilijk met de Panthers. In de eerste helft kon Dalton de thuisploeg nog in het spoor houden, al waren de Falcons toen al de bovenliggende partij. Na rust was er voor Carolina geen houden meer aan. Vooral de rungame van de Falcons kon niet worden afgestopt. Bijan Robinson scoorde twee touchdowns en Tyler Allgeier nog een in een uiteindelijk ruime zege.

Pittsburgh Steelers @ Las Vegas Raiders | 32-13: Justin Fields heeft alle twijfels over de startende positie als quarterback weer even doen laten liggen. Na een mindere week en Russell Wilson die weer in training is, leidde Fields zijn ploeg op drie touchdown drives. Hiervan liep hij twee scores zelf binnen. De Raiders konden hier weinig tegenover stellen. De wissel op QB naar Aidan O’Connell had niet het gewenste resultaat en zal de druk op de ploeg verder doen toenemen.

Lees hier de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

Coverfoto: Jerome Miron/AP