NFL op zondag: Chiefs naar 2-0, Cardinals halen uit

In het late window op zondag hadden de Rams op bezoek bij de Cardinals niets in de melk te brokkelen. Halverwege het derde kwart keken ze tegen een 34-3 achterstand aan tegen de aanvallende wervelwind uit Arizona. De conferencerivaliteit tussen Chiefs en Bengals verliep heel anders. Bij rust ging Cincinnati met 16-10 aan de leiding, maar met drie seconden op de klok schoot Butker KC naar de winst. Lees hier de reviews van alle late games op zondag.

Chiefs in extremis langs Bengals

Kansas City Chiefs @ Cincinnati Bengals | 26-25

De rivalen openden beide met een field goal en daar kwam in het eerste kwart niets meer bij. Na een punt van Cincy kreeg Patrick Mahomes de bal op de KC 29-yard lijn. De eerste play, een pass op Travis Kelce, eindigde direct in de handen van Bengals linebacker Akeem Davis-Gaither. Dat betekende dat Burrow het tweede kwart diep in het Kansas City territorium mocht beginnen. Zeven plays later stond het 10-3. Mahomes zou Mahomes echter niet zijn als hij niet direct orde op zaken wilde stellen. Met een pass die 35 yards door de lucht ging scoorde Rashee Rice een 44-yard touchdown: 10-10. Voor de rust namen de Bengals weer de leiding door twee field goals. Tussen die field goals door kregen de Chiefs hun tweede turnover te verduren: Full back Carson Steele verloor de bal tijdens een rush.

Na de pauze wisselden de teams wederom touchdowns uit. Vervolgens werd het derde kwart net zo afgesloten als het eerste: Een interceptie voor Mahomes. Ditmaal door cornerback Cam Taylor-Britt. Het typeerde de zenuwachtige avond voor de KC offense, die slechts één van de acht third down conversions wisten te halen. Gelukkig voor de Chiefs schoten de Bengals zichzelf echter in de voet na een fumble van Joe Burrow die door Chamarri Conner werd omgezet in een touchdown: 23-22 Chiefs. Cincy antwoordde met een 53-yard field goal van Evan McPherson en kwam weer op voorsprong. Na twee punts had Mahomes nog ruim tweeënhalve minuut om minimaal binnen field goal afstand te komen. Het verliep niet helemaal voorspoedig, maar een 29-yard DPI penalty bracht hem diep in Bengalsgebied. Drie plays later en met drie seconden op de klok schoot Harrison Butker de winnende field goal tussen de palen.

Uiteindelijk was de penalty hetgeen het verschil maakte tussen deze twee AFC hoogvliegers. De Bengals mogen dan wel een 0-2 record hebben, ze lijken in 2024 weer een serieuze uitdager voor de Chiefs.

Arizona laat weinig heel van divisierivaal LA

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals | 10-41

Tegen de Bills stortte het team, na een vroege voorsprong, als een kaartenhuis in elkaar. De aanvallende potentie leek echter groot en dat betaalde zich voor de Cardinals uit tegen hun divisierivaal. In het derde kwart keken de Rams namelijk tegen een 34-3 achterstand aan. LA was kansloos tegen een ontketende Kyler Murray die dit keer wel Marvin Harrison Jr wist te vinden. De rookie ving vier van de acht op hem gerichte passes voor 130 yards en twee touchdowns.

Tot aan de tweede drive van het tweede kwart wisten de Rams geen enkel punt op het bord te zetten. De Cardinals, daarentegen, hadden al drie touchdowns gescoord. LA verkleinde het gat toen naar 18 punten door een field goal. Voor de rust antwoordde Arizona met ook een field goal: 24-3. Na rust liepen ze verder uit met een touchdown en field goal, waarna Kyren Williams het derde kwart afsloot met een rushing touchdown: 34-10. In het laatste kwart was het alleen Trey McBride die nog scoorde. Hij pakte de fumble van James Conner op en maakte het aanvallende feest voor Arizona compleet: 41-10.

Zonder Puka Nacua en offensive linemen als Steve Avila en Joe Noteboom is LA aanvallend mank. Tegen de Lions deed dat echter niet extreem af aan de aanvallende yards. Tegen de Cardinals wel. Waarschijnlijk zelfs tot verbazing van Arizona zelf. Immers, Josh Allen leek vorige week weinig last te hebben van druk vanuit de Cardinals D. Daarmee kan het team van Jonathan Gannon omhoog kijken. Bij de Rams zullen na dit stevige verlies de zorgen vooral groot zijn om de uitdijende ziekenboeg.

Overige games

Pittsburgh Steelers @ Denver Broncos | 13-6 Het was een defensieve strijd in Denver. De Steelers lieten wederom zien dat ze lelijk winnen tot kunst verheven hebben en bij de Broncos klikt de offense nog niet helemaal. Bo Nix had het, vooral in de eerste helft, zwaar en zijn O-line, de run game en zijn receivers hielpen niet mee. In de tweede helft kwam het wat los, maar na een red zone interceptie vervloog de hoop op een comeback. Aan de andere kant was het vooral de defense, met wederom een ijzersterke TJ Watt, die het verschil maakte. Quarterback Justin Fields begon sterk en speelde beter dan zijn stats doen vermoeden. Ook voor hem moet de O-line beter om de aanvallende output te verhogen.

Houston Texans @ Chicago Bears | 19-13 Het verhaal van de avond was vooral de immense defensieve druk die uitgeoefend werd op Caleb Williams. De rookie zag er beter uit dan tegen de Titans, maar had het ook nu dikwijls moeilijk. Hij kreeg twee intercepties om de oren die te voorkomen waren en kwam niet onder de druk uit. Aan de overkant werd het ook de Texans offense niet makkelijk gemaakt. Wide receiver Nico Collins stak er echter met kop en schouders bovenuit en was goed voor 135 yards een touchdown uit acht gevangen passes. Bij Chicago scoorde Khalil Herbert de enige touchdown. De overige 18 punten kwamen uit zes field goals.

Lees hier de reviews van de NFL op zondag in het vroege window!

Coverfoto: Joe Rondone/The Republic