NFL London 2018: Eagles @ Jags, Hawks @ Raiders, Titans @ Chargers


De NFL heeft vandaag (donderdag) bekend gemaakt welke teams gaan deelnemen aan de NFL International Series in 2018. Tijdens de NFL London games ontmoeten de LA Chargers en Tennessee Titans elkaar, strijden de Oakland Raiders tegen de Seattle Seahawks en de Philadelphia Eagles gaan ‘op bezoek’ bij de Jacksonville Jaguars. In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar, wordt er geen wedstrijd gespeeld in Mexico.

JAGUARS VOOR DE ZESDE KEER NAAR ENGELAND, PRIMEUR SEAHAWKS, TITANS, EAGLES

De Jaguars kunnen inmiddels wel als ’thuisteam’ in Londen worden aangemerkt. Zij maken voor het zesde jaar op rij de oversteek naar Groot-Brittanië. De laatste jaren met succes. Drie keer op rij werd er gewonnen door het team uit Jacksonville. De Chargers (2008) en Raiders (2014) bewaren mindere herinneringen aan Londen. Zij verloren op Wembley hun enige NFL-duel in Engeland.
De andere drie teams maken hun debuut buiten de landsgrenzen. Een duel tussen twee ‘debutanten’ blijft echter uit. De Eagles spelen op Wembley tegen de Jaguars (3-2) in week 7 of 8. De Titans ontmoeten AFC-concurrent LA Chargers op dezelfde locatie een week voor of na Eagles @ Jaguars. Jon Gruden en de Raiders gaan zich meten met de Seahawks op 14 oktober (week 6) in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur.


Er zijn na 2018 drie teams over die nog niet in actie zijn gekomen in Londen. De Green Bay Packers en Carolina Panthers verlieten hun thuisbasis nog nooit, de Houston Texans kwamen één keer buiten de ‘States’ in actie maar toen was Mexico City de plaats van bestemming.

HOPEN OP MEER SPANNING

De Europese NFL-fans zullen vooral uitkijken naar meer gelijkopgaande duels in Londen. Dat ontbrak er nogal aan in 2017, toen geen enkele wedstrijd tot het laatst spannend bleef. De Baltimore Ravens op het heilige gras van Wembley vernederd door de Jaguars: 44-7.
De LA Rams realiseerden zelfs een shutout tegen de Arizona Cardinals (33-0) en ook de New Orleans Saints hielden de nul tegen de Miami Dolphins (20-0). De wedstrijd tussen de Minnesota Vikings en de Cleveland Browns was qua score nog het meest close (33-16), maar bij een wedstrijd met de Browns dit jaar was het eindresultaat eigenlijk al bekend voorafgaand aan het duel.

Cover photo: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen