NFL Draft 2017 Preview – Defensive ends

Op 29 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de nachtmerrie van elke quarterback: de defensive ends
MYLES GARRETT – TEXAS A&M

Garrett is mogelijk de beste speler van de draft. Buiten het veld is hij niet bepaald dertien in een dozijn. Zijn favoriete band? Earth, Wind & Fire. Waar hij een  hekel aan heeft? Hip-Hop. Opmerkelijk binnen een cultuur die gedomineerd wordt door Drake, Jeezy en Future. Verder zijn Garrett zijn hobby’s (naast football) schaken en lezen.
Op het veld is Garrett een beest. Zijn atletisch vermogen werd onderstreept door de combine, waar hij 4.64 liep en tot 33 reps kwam op de bench press. In 2016 kwam Garrett tot 8.5 sacks, dit hadden er meer kunnen zijn als hij geen last had gehad van een knieblessure.
Zijn sterkste punt is zijn explosiviteit en het vermogen om zijn tegenstander onmiddellijk voorbij te stuiven. Waar nog veel te winnen valt is de kwaliteit om van blocks af te komen wanneer een tackle hem te pakken krijgt.
DEREK BARNETT – TENNESSEE

Wat het meest voor Barnett spreekt is zijn productie tijdens de drie jaar die hij voor Tennessee heeft gespeeld. In totaal kwam hij tot 52(!) tackles for loss en 32 sacks.
Deze productie heeft Barnett vooral te danken aan zijn uitstekende techniek. Met zijn krachtige armen houdt hij blockers op afstand en domineert hij de “point of attack”. Bovendien is Barnett een harde hitter. Quarterbacks moeten van goeden huize komen om de bal vast te houden wanneer Barnett ze raakt.
Wel is er nog ruimte voor verbetering qua explosiviteit. Barnett timet de snap goed, waardoor hij vaak snel weg is. Echter, wanneer hij verkeerd gokt komt hem dit regelmatig op een penalty te staan.
SOLOMON THOMAS – STANFORD

Hoewel Thomas maar twee seizoenen college football gespeeld heeft, is het hem gelukt veel indruk te maken op de scouts.
Thomas kan winnen op snelheid en op kracht. Hij is onvoorspelbaar in zijn pass rush en heeft een groot arsenaal aan moves.
Sommige scouts vinden Thomas te licht om end te spelen in een 4-3 defense. Verder moet hij nog werken aan zijn pad level en aan de kracht in zijn armen.
TACO CHARLTON – MICHIGAN

De eerste jaren van zijn carrière bij Michigan werd Taco (echte naam Vidauntae) alleen op passing downs ingezet. Dit zegt veel over zijn speelstijl; hij is een pass rusher met een goede combinatie van snelheid en lengte.
Deze kenmerken zorgen ervoor dat zijn plafond enorm hoog ligt, maar eigenlijk heeft hij in college te weinig van zijn potentie laten zien. Verder zijn er zorgen over Taco zijn kracht en explosiviteit. Hij kwam op de combine tot 25 reps op de bench press, maar het is zichtbaar dat hij iets meer het krachthonk in moet.
CHARLES HARRIS – MISSOURI

Harris begon pas laat met football. Tijdens zijn laatste jaar in high school betrad hij voor het eerst het veld. Het duurde echter niet lang voor hij het spelletje doorhad. Bij Missouri kwam hij in drie jaar tijd tot 34.5 tackles for loss en 18 sacks.
Harris heeft lange benen en een enorm explosieve “get-off”. Hij beweegt soepel waardoor hij tackles snel kan verslaan. In het open veld is hij snel genoeg om plays buiten de box te maken.
Tegen de run kan en moet het beter. Harris moet leren zijn handen beter te gebruiken. Verder zijn er vraagtekens rondom zijn coachbaarheid. In 2016 werd bij Missouri een nieuw defensive scheme geïntroduceerd. Naar verluid riep dit veel weerstand op bij Harris.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen