NFL 3-on-3: Take a knee

1. Take a Knee

Om maar meteen de Elephant in the Room te behandelen: Het NFL protest rond (maar niet tegen) het volkslied: Goede Zaak of Stick to Sports?
Klaas-Jan ter Veen: Amerika is tot op het bot verdeeld. Er is een grote groep die vindt dat je de sport niet mag misbruiken voor dit soort protesten, los van het feit of Trump een clown is of niet. Er is ook een groep die dit toejuicht. Ik heb een kennis in Amerika gevraagd wat hij vindt en hij wierp zelfs de vergelijking op met onze nationale herdenking op 4 mei. Die misbruik je ook niet om een punt te maken. Zo diep gaat de vlag en het volkslied. Als ik eerlijk ben vindt ik het vooral een beetje hypocriet allemaal. Ze hadden (figuurlijk) moeten opstaan met elkaar toen Kaepernick (figuurlijk) opstond. Toen bleef het stil. Ondertussen zit Kaepernick zonder baan omdat hij stond voor (zijn) normen en waarden. Net zoals nu gebeurt, alleen met een grote groep sta je sterker.
Wouter Boerkamp: Goede zaak, sport is een ideaal podium om een statement te maken voor een groot publiek. Bovendien gaat het op deze wijze, tijdens het volkslied voor de wedstrijd, niet ten koste van de sport zelf.
Joel Ackermans: Een goede zaak. Het is een thema wat in de Amerikaanse maatschappij leeft en dus ook in de kleedkamer van een NFL team. Het merendeel van de spelers in de NFL zijn donker gekleurd en hebben direct of indirect (familie, vrienden of kennissen) te maken gehad met ongelijke behandeling, politiegeweld en discriminatie. Het is verschrikkelijk frustrerend wat een incompetente president allemaal te weeg heeft gebracht. Hij leidt met zijn geraaskal mensen af van het oorspronkelijke doel. Het heeft ook laten zien dat de wereld van de NFL hypocriet kan zijn. Zo kwamen er van alle teams statements naar buiten over gelijkheid en eenheid. Maar ondertussen zit Colin Kaepernick nog steeds thuis op de bank omdat hij ‘ niet goed genoeg zou zijn voor een team ‘ (I call bulls**t). Waren zes teameigenaren zo gul om één miljoen dollar te doneren voor de inauguratie van president Trump, maar zodra hij mensen opriep om weg te lopen bij een wedstrijd. Werden de heren miljardairs toch nerveus dat iemand aan hun portemonnee ging zitten en keerde ze zich tegen president. Al met al is het een moeilijke kwestie waar nog veel en lang over gesproken zal worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen