MNF: Mariota gidst Titans naar overwinning

De Dallas Cowboys hebben voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd verloren. Dankzij een goed spelende Marcus Mariota wisten de Titans de wedstrijd te winnen met 28-14. De Dallas Cowboys zakken nu af naar een 3-5, terwijl de Titans met een 4-4 aansluiten in de AFC South voor een play-off ticket.


MUST WIN


De wedstrijd werd vooraf bestempeld als een must win voor beide teams. Zowel de Cowboys als de Titans stonden op 3-4 en moesten winnen om nog een reële kans te maken op de play-offs aan het eind van het seizoen. Voor de Cowboys begon de wedstrijd dan ook voortvarend. Er werd vroeg in de wedstrijd gezocht naar de nieuwe aanwinst Amari Cooper om hem in een ritme te krijgen. Na een fumble van Marcus Mariota kregen de Cowboys uitstekende field position. De daaropvolgende drive werd vervolgens omgezet in een score. Amari Cooper werd na een 4 yard pass van Dak Prescott in de endzone gevonden. Het leek er dan ook op dat de Cowboys deze wedstrijd wel eens eenvoudig konden winnen.


De ineenstorting van de Cowboys begon bij een slechte beslissing van Dak Prescott. Hij was zo nadrukkelijk op zoek naar Amari Cooper dat hij double coverage over het hoofd zag. De bal werd dan ook eenvoudig onderschept door Kevin Byard. Dit was het moment waarop de Tennessee Titans tot leven kwamen. Om de vernedering voor de Cowboys compleet te maken rende Byard richting de middellijn om zijn interception te vieren. Waar hebben we dit ook alweer eerder gezien?


De zwerm van twijfels die rondom Dak Prescott hangen, worden na gisteren alleen maar groter. Prescott eindigde de wedstrijd met 243 yards, 2 touchdowns, 1 interception en een QBR van 24.2. Prescott kon niet misbruik maken van het feit dat de Titans zich vooral focuste op het stoppen van de run. Daarnaast zijn de turnovers die hij maakt killing. Het was Prescott zijn tiende wedstrijd waarin hij meerdere turnovers veroorzaakte. Ook Ezekiell Elliott had een zware avond. Dankzij een zwakke offensive line en voorspelbare playcalling rende Elliott continue tegen een muur van Titans spelers. Het was knap dat hij uit 17 carries nog 61 yards wist te persen.


Eigenaar Jerry Jones gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij er niet over peinst om Head Coach Jason Garrett midden in het seizoen op straat te zetten. Ook offensive coördinator Scott Linehan zit volgens Jones nog veilig op zijn plek. Het zal voor beide coaches echter maar de vraag zijn of ze na dit jaar nog werken voor de Dallas Cowboys. De kans om de play-offs te halen is gezakt naar 11% en dan staat er volgende week nog eens een de wedstrijd met de Philadelphia Eagles op het programma.


MAGIC MARCUS


De Titans wisten voor het eerst sinds drie wedstrijden te winnen dankzij een briljante Marcus Mariota. De quarterback was goed voor 240 passing yards, 32 rushing yards en 3 touchdowns. Mariota leek bevrijd van de blessure aan zijn hand en speelde voor het eerst dit seizoen een complete wedstrijd. Met name zijn third down conversions waren enorm belangrijk. Ook de manier waarop de Titans uiteindelijk de voorsprong pakte was mooi om te zien. Mariota trok op het allerlaatste moment de bal uit de handen van running back Dion Lewis en gaf een 7 yard shovel pass richting Jonnu Smith. Mariota gooide de wedstrijd definitief op dankzij een 9 yards scoring run.


De Tennessee Titans krijgen in week 10 bezoek van Tom Brady en de New England Patriots.  Daarna volgen twee belangrijke division duels tegen de Colts en de Texans. De Dallas Cowboys wacht nog een zwaar programma, met in week 10 een trip richting de Philadelphia Eagles. Vervolgens komen de Cowboys nog te spelen tegen de Falcons, Redskins en Saints.

Coverphoto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen