Mahomes verslaat Jackson, Packers en Cowboys ongeslagen

De wedstrijd waar iedereen naar uit keek, was die tussen de Kansas City Chiefs en Baltimore Ravens. Beide teams waren het seizoen flitsend gestart met uitblinkende quarterbacks. Van Patrick Mahomes werd dat verwacht, Lamar Jackson was de grote verrassing. Arrowhead Stadium was de locatie voor deze kraker. Waar iedereen hoopte op een thriller, bleek het krachtsverschil dermate groot dat het nooit echt een wedstrijd was. Patrick Mahomes is momenteel de beste quarterback in de NFL en speelt misschien nog wel beter dan zijn MVP-seizoen. De Chiefs blijven ongeslagen, hetzelfde geldt voor de Packers en Cowboys. In Arizona toonde Kyle Allen zich een waardige vervanger van Cam Newton.

RAVENS TERUG OP AARDE NA PATRICK MAHOMES SHOW IN KANSAS CITY

Baltimore Ravens @ Kansas City Chiefs | 28 – 33

VLIEGENDE START RAVENS

Het begin van de wedstrijd was voor Baltimore. Een sack van Mahomes gaf Lamar Jackson de kans de score te openen. Het was Mark Ingram die verantwoordelijk was voor de meeste yards van de eerste touchdown drive van de wedstrijd. Een voorbode van zijn beste wedstrijd van het seizoen. Een sterk begin van de Ravens die een 6-0 voorsprong pakten. De rust die Lamar Jackson weet te bewaren laat in de drive op fourth-and-two maakte indruk. De 2-point-conversion, een verrassende keuze zo vroeg in de wedstrijd, werd wel gemist.

MAHOMES GAAT LOS

Net als vorige week tegen de Raiders schiet Mahomes in gang zodra er een achterstand op het bord staat. Het tweede kwart begint meteen met een touchdown voor LeSean McCoy. Nadat de Ravens de bal inleveren door een gemiste fourth-down trekt Mahomes door. Demarcus Robinson help zijn quarterback door de bal met één hand te vangen in de endzone. De derde drive van de Chiefs dit kwart start bijna vanaf de eigen goal line. Maar ook dit vormt geen probleem voor de ongenaakbare Chiefs offense. Een 83-yard touchdown van Mecole Hardman was de kers op de taart. De derde touchdown dit kwart en eigenlijk al de beslissing in de wedstrijd. Een fieldgoal bepaalt de ruststand op 23-6 voor de Chiefs.

CHIEFS DEFENSE HOUDT STAND

Het begin van de tweede helft is weer voor Mark Ingram. Hij verkleint de achterstand met een touchdown. De Ravens defense houdt vervolgens Mahomes tegen op fourth-down en plots lijkt Baltimore terug in de wedstrijd. Dat duurt maar even, Lamar Jackson krijgt geen grip op de Chiefs defense. Baltimore leek even terug te komen maar een touchdown van LeSean McCoy bracht het verschil terug tot 17 punten.

EINDSPRINT KOMT TE LAAT

Baltimore blijft het proberen en heeft geluk aan het begin van het laatste kwart. Een wilde pass op fourth-down wordt zowaar door de Ravens gevangen vlak voor de endzone. Mark Ingram haalt vervolgens zijn derde touchdown binnen. Een paar minuten later wederom een wilde pass, ditmaal wonderbaarlijk genoeg gevangen door Willie Snead IV. Het resultaat is een field goal en de Ravens komen terug tot 30-22. Mahomes (35/53, 377 yards, 2 TD, 1 INT) zet nog een keer aan. Met een raak geschoten field goal maken de Chiefs het weer een two score games. Lamar Jackson scoort nog een waanzinnige touchdown, maar het is te laat. De Chiefs winnen terecht met 33-28.

COWBOYS HEBBEN HET EEN HELFT MOEILIJK MET DE DOLPHINS

Miami Dolphines @ Dallas Cowboys | 6 – 31

Een gek gezicht vlak voor rust. De Dolphins komen in de Cowboys redzone met minder dan een minuut te spelen. Een touchdown zou Miami op een 12-10 voorsprong zetten. Ongekende weelde voor de Dolphins. Echter, zoals eigenlijk alles bij de Dolphins dit seizoen, gaat het mis. Kenyan Drake raakt de bal kwijt vlak voor de endzone en de Cowboys krijgen de bal terug na deze fumble. In de tweede helft komen de Cowboys op gang en lopen eenvoudig weg van de zwakke Dolphins.