Geno Smith vervangt Fitzpatrick bij de Jets

New England Patriots v New York Jets
Geno Smith is zondag de quarterback van de New York Jets. Smith neemt in de wedstrijd tegen de Baltimore Ravens de plaats in van Ryan Fitzpatrick, die de afgelopen vier wedstrijden als starter verloor.
Smith raakte in de voorbereiding op vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Fitzpatrick na een vechtpartij in de kleedkamer. Smith brak daarbij zijn kaak en moest de eerste weken van het seizoen toekijken. Fitzpatrick deed het goed in New York, want de Jets grepen pas op de slotdag van de competitie naast een plekje in de play-offs.
Tien intercepties
Na lange onderhandelingen kreeg Fitzpatrick vlak voor het begin van het seizoen een nieuw contract voor een seizoen ter waarde van 12 miljoen dollar. Fitzmagic bleef de starter, maar maakte het dit jaar niet waar. In week 2 leidde hij de Jets nog naar een zege op de Bills, maar in de vier wedstrijden daarna gooide hij nog maar twee touchdown passes, waar tien intercepties tegenover stonden.
Na de nederlaag op maandag tegen de Arizona Cardinals zei coach Todd Bowles nog achter Fitzpatrick te staan, maar vandaag kwam toch het nieuws dat Smith vanaf zondag de starter zal zijn en Fitzpatrick naar de bank verdwijnt. Voor Smith wordt het de eerste wedstrijd sinds 2014.


De Jets kiezen er ondanks de 1-5 start voor om niet een van hun jonge quarterbacks een kans te geven. De Jets hebben er als enige ploeg voor gekozen om vier quarterbacks onder contract te houden, want naast Smith en Fitzpatrick staan ook nog Bryce Petty en rookie Christian Hackenberg onder contract bij de Jets.
Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen