Cleveland Indians winnen ALCS-titel

andrew_miller_on_august_30_2016_2
De Cleveland Indians hebben zich als eerste ploeg in 2016 geplaatst voor de World Series. De Indians waren in Game 5 voor de vierde maal te sterk voor de Toronto Blue Jays. Daarmee werd de voorsprong in gewonnen wedstrijden niet meer te overbruggen. Het duel eindigde in 3-0.
Het waren opnieuw de usual suspects die de Indians op sleeptouw namen. Op een tweehonkslag van Mike Napoli liep Francisco Lindor al in de eerste inning het eerste punt binnen. De Indians waren vanaf dat moment op koers om het kampioenschap in de American League binnen te halen.
Met solo homeruns van Carlos Santana in de derde inning en van Coco Crisp in de vierde inning was het lot bezegeld. De Indians kwamen geen seconde meer in gevaar en toen Carlos Santana de laatste uit maakte op Troy Tulowitzki barste het feest rondom de eerste honkman dan ook los. De ploeg van manager Terry Francona gaat voor het eerst in deze eeuw om de titel in de MLB spelen. De laatste keer dat de Indians in de World Series stonden was namelijk in 1997. De laatste titel dateert van nog langer geleden. In 1948 versloegen de Indians de toenmalige Boston Braves, de ploeg die tegenwoordig in Atlanta huist.

Andrew Miller ALCS MVP
De prijs voor meest waardevolle speler van de ALCS werd toegekend aan Andrew Miller. Ook gisteravond was hij weer verantwoordelijk voor een groot deel van de outs van de Indians laat in de wedstrijd. Met 14 strikeouts tegenover slechts drie hits in 7 2/3 inning gedurende de ALCS evenaarde hij een pitchersrecord in LCS-wedstrijden dat sinds 2004 op naam stond van Brad Lidge. De uitzonderlijke prestatie leverde hem de prijs op.

Foto: Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen