Game of the Week: Bills op bezoek bij de Steelers


Voor iedereen die niet kan slapen vanavond staat er nog een heerlijk toetje op het programma in de NFL. De Sunday Night Game van deze week gaat tussen de Bills en de Steelers. Een wedstrijd met mogelijke playoff-implicaties. De nummer 5 (Bills) in de AFC tegen de nummer 6 (Steelers). Voor de thuisploeg is de wild card round het hoogst haalbare omdat de Ravens in hun divisie zitten. In Buffalo kijken ze vooral omhoog. Slechts één wedstrijd is het verschil met de Patriots. Ook nog eens de tegenstander volgende week.  Er staat dus behoorlijk wat spanning op dit duel. 

DEFENSE FIRST

Verwacht geen puntenfestijn in Pittsburgh. Beide ploegen leunen vooral op een ijzersterke defense. Na een matig begin zijn de Steelers weer helemaal terug. En dat hebben ze te danken aan hun defense. Zo staan ze bovenaan in de NFL in takeaways (33). Vooral de trade voor Minkah Fitzpatrick heeft ze geen windeieren gelegd. Daarnaast speelt T.J. Watt weer geweldig. De Bills defense doet hier zeker niet voor onder. Zelfs Lamar Jackson werd grote delen van de wedstrijd onschadelijk gemaakt. Momenteel heeft de ploeg van Sean McDermott de beste defense in yards allowed na de Patriots en 49ers. Hetzelfde geldt voor passing yards allowed.

OFFENSE PROBLEMATISCH

Voor beide teams wordt het dus een uitdaging om punten te scoren. Dan helpt het wel voor Pittsburgh dat James Connor misschien terugkeert. Wide receiver Juju Smith-Schuster zal zeer waarschijnlijk niet spelen. Connor kan belangrijk zijn, aangezien Buffalo alleen in de running game nog enigszins te pakken lijkt. Daarnaast staat Devlin Hodges de laatste weken heel aardig te gooien (103.2 passer rating). Bij de Bills, die ook deze week weer een fanatieke schare fans mee zullen nemen, moet men het ook vooral van de running game komen. Ze staan 5e in rushing yards in de NFL maar slechts 27e in passing yards. Veel zal ook afhangen van Josh Allen zelf. Als hij zijn running game weet te vinden, is hij levensgevaarlijk.

KLEINTJES

Beide ploegen hebben veel gemeen. Wat verder opvalt is dat ze niet vaak winnen van teams die meer dan de helft van hun wedstrijden hebben gewonnen. De Steelers zijn 1-4 tegen sterke teams, de Bills 1-2. Punten worden dus vooral gehaald tegen de kleintjes. Het is vooral aan de Bills om te laten zien dat ze ook een keer van een topteam kunnen winnen. Zowel tegen de Patriots als de Ravens gaven ze goed partij, maar nu moet er een keer gewonnen worden. De Steelers verloren vooral veel aan het begin van dit seizoen, maar komen steeds beter in hun ritme.

IMPLICATIES

Een cruciaal duel voor beide teams richting de playoffs. De Steelers voelen de hete adem van de Titans in de jacht om een wild card ticket. Ze kunnen zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven. Bij de Bills is het vizier gericht op de grote concurrent in de AFC East. Eindelijk kunnen ze weer wedijveren met de Patriots dit seizoen. Bij een overwinning zouden ze volgende week in Foxborough de stand gelijk kunnen trekken. Kortom, voor beiden een hele belangrijke wedstrijd die uiteindelijk beslist zal worden op details.
Voorspelling: Steelers 17 – 14 Bills

Coverfoto: Craig Allen / Getty Images
Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen