Galavoorstelling Ravens, Falcons als herboren


Het was het affiche waar iedereen naar uitkeek. Het treffen tussen de twee meest atletische QBs in de NFL. Lamar Jackson vs Deshaun Watson. Wat betreft spanning stelde de wedstrijd flink teleur. De Ravens waren simpelweg veel te goed voor de Texans. Hoe anders is het in Atlanta. De Falcons spelen al sinds weken voor spek en bonen aangezien de playoffs buiten bereik zijn. Gek genoeg heeft het team sinds twee weken ineens het licht gezien. Vorige week werden de Saints kansloos gelaten in New Orleans. Gister was het de beurt aan de Panthers.


LAMAR EN DE RAVENS DEFENSE SLOPEN KANSLOZE TEXANS

Houston Texans @ Baltimore Ravens| 7 – 41


De Ravens baarden de laatste weken opzien. Onder andere door de Patriots te verslaan. Daarnaast is dit seizoen de grote doorbraak voor Lamar Jackson. De jonge QB speelt wekelijks de pannen van het dak en is ongrijpbaar voor menig defense. Er werd uitgekeken naar het duel met de Texans. De battle tussen Deshaun Watson en Lamar Jackson. Beiden staan symbool voor een nieuwe generatie QBs. Uiteindelijk bleken de Texans geen partij voor de Ravens die in bloedvorm verkeren.

WATSON ONDER DRUK

Een moeizame middag voor Watson tekende zich al vroeg af. Kenmerkend voor de Texans QB danste hij direct om een aantal verdedigers heen tijdens de eerste drive. In tegenstelling tot andere teams lieten de Ravens zich hier niet door in de luren leggen. Een sack rond de middenlijn werd opgepikt door de Ravens voor de eerste turnover van de middag. Het zou daar niet bij blijven. Vooral Matthew Judan was een constante dreiging voor Watson. Uiteindelijk zou Watson, die de laatste weken eindelijk goed beschermd werd, maar liefst zeven sacks tegen krijgen.
Overigens liep het ook niet meteen van een leien dakje bij de thuisploeg. Het enige wapenfeit in het eerste kwart, een field goal attempt, werd op de paal geschoten. Curieus was wel een gemiste pass interference penalty op DeAndre Hopkins. Een op het oog overduidelijke penalty werd niet gegeven aan de Texans, zelfs niet na review. Was die wel gegeven hadden de Texans op de 1-yard lijn de bal gekregen.

JACKSON ACCELEREERT

Het duurde een kwart, maar daarna kwam Lamar Jackson los. De eerste drive van het tweede kwart werd meteen afgerond met een pass op Seth Roberts. Het was een kenmerkende drive voor Jackson. Een combinatie van runs van de QB en perfect geplaatste passes. MVP waardig. De Ravens QB kreeg al snel de bal terug nadat Watson weer eens op de grond was gelegd. Ook deze drive was een masterclass. Passes en running plays wisselden elkaar in rap tempo af. Onmogelijk voor de defense van Houston om daar enig grip op te krijgen. Binnen de korste keren stond het 14-0 voor de Ravens.

WEERGALOZE RUN

Aan het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg wel de pass interference call mee na een licht duwtje van een Texans verdediger. Het resulteerde in een touchdown van Melvin Ingram. Meteen al de beslissing in de wedstrijd want Baltimore zou een 21-0 voorsprong thuis nooit meer weg geven. Zeker niet in deze vorm. Sterker nog, de thuisploeg ging vrolijk verder. Jackson onderstreepte zijn klasse maar weer eens met een 39-yard run, waarbij hij zes verdedigers in de luren wist te leggen. Watson kon nauwelijks iets inbrengen. Onder druk gooide hij de bal zomaar in de handen van een verdediger. Aan het eind van het derde kwart was het helemaal gedaan met de wedstrijd. De Ravens stonden op dat moment al met 27-0 voor.

RAVENS ON A ROLL

In het laatste kwart scoorden de Ravens nog twee touchdowns. Waaronder een 63-yard run van Gus Edwards. Carlos Hyde wist de eer te redden voor de Texans met een touchdown. De Ravens zijn on fire. Ze winnen nu al zes wedstrijden op rij en de titel in de AFC North kan ze bijna niet meer ontgaan. Met een klein oog zullen ze de Patriots in de gaten houden in de strijd om home field advantage.
Momenteel staat er geen maat op dit team en Jackson is hard op weg naar zijn eerste MVP-titel. Over twee weken ontvangen ze de 49ers in Baltimore. Een potentiële Superbowl preview. Voor Houston ziet het er iets anders uit. Ze zitten in de spannendste divisie in de NFL. In de AFC South ligt het namelijk zo dicht bij elkaar dat iedereen de divisie nog zou kunnen winnen. De komende weken worden spannend voor de Texans met ontmoetingen tegen de Colts en de Patriots.


FALCONS OP ALLE FRONTEN DE BAAS IN CAROLINA

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers| 29 – 3


De Falcons waren de grote verrassing door vorige week uit het niets de Saints totaal te overklassen. Deze week was de vraag of dat een eenmalige opleving was of dat Atlanta structureel in de lift zit. Die vraag werd zondagmiddag beantwoord in Charlotte. De Falcons deden simpelweg alles goed en hadden niets te duchten van de Panthers. In defensief opzicht is het team helemaal opgebloeid. De playoffs zullen ze niet meer gaan halen, maar iedereen die nog tegen de Falcons moet spelen, zal daar ineens heel anders over denken.

KENJON BARNER

Het vertrouwen is groot bij Atlanta en dat was meteen te merken. De eerste drive resulteerde direct in een field goal. Direct daarna werd de druk op Kyle Allen zo opgevoerd dat hij een pass moest forceren die eenvoudig onderschept kon worden. De gemiste field goal die volgde van Younghoe Koo was ongeveer het enige wat de bezoekers fout zouden doen deze wedstrijd. Nadat Allen wederom neergehaald werd, moesten de Panthers wederom punten aan eind van het eerste kwart. De punt returner was Kenjon Barner, nota bene oud speler van de Panthers. Daar had hij blijkbaar het special teams playbook goed uit zijn hoofd geleerd. Hij glipte namelijk langs alle verdedigers voor een 78-yard touchdown.


ALLEN IN DE FOUT
De druk lag bij Carolina om voor het thuispubliek iets te doen aan de 10-0 achterstand. Allen was hard op weg om dat voor elkaar te krijgen. Tot hij, zonder enige druk van verdedigers, de bal gehaast de endzone in wilde gooien. Onnodig veel risico en daardoor eenvoudig gevangen door Falcons verdediger Desmond Trufant. Een cruciale fout van Allen, want vaak zouden de Panthers niet in de redzone komen.
Matt Ryan, die uitstekend uit de drukte werd gehouden door zijn O-line, stak in razend tempo het veld over. Hij gooide zelfs de touchdown naar Russell Gage Jr, al werd die touchdown overturned. De Falcons scoorden nog wel een field goal. Weer wist de thuisploeg er niks tegen in te brengen en dus kregen de Falcons nog een kans om te scoren voor rust. De catch of the day kwam vervolgens van Julio Jones. Een 48-yard catch onder druk van niemand minder dan Luke Kuechly. Met die score werd het 20-0 voor de Falcons. Allen eindigde de eerste helft met wederom een interception.

FALCONS ON FIRE

Niets lukte bij de Panthers. Met goede bedoelingen kwamen ze in de tweede helft het veld op. Een gemiste fourth-and-five gooide al snel weer roet in het eten. De Falcons defense had overal een antwoord op. In aanvallend opzicht was Calvin Ridley niet te stoppen. De wide receiver zou eindigen met 143 yards en was daarmee een plaag voor de Panthers. Ryan vond Ridley vroeg in de tweede helft vrijstaand in de endzone. Op dat moment was het lot van de Panthers bezegeld. Er werden hier en daar nog wat field goals gescoord, maar verder kwamen de ploegen niet meer. De Falcons wisten wederom te overtuigen door de Panthers met 29-3 totaal te overklassen. Een zuur verlies voor de thuisploeg die de playoffs langzaam uit het zicht zien verdwijnen.


OVERIGE DUELS


Buffalo Bills @ Miami Dolphins 37 – 20
Een Josh Allen in vorm hielp de Bills aan een gemakkelijke zege op de Dolphins in Miami.
New York Jets @ Washington Redskins 34 – 17
Sam Darnold gooit vier touchdowns in een makkelijke zege van de Jets op bezoek bij de Redskins.

Coverfoto: Evan Habeeb/USA Today Sports

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen