De 10 slechtste free agent signings van 2016

De NFL teams mogen weer contact opnemen met potentiële free agents. Dat er genoeg goede spelers beschikbaar lieten we jullie al eerder weten maar wat er van een speler verwacht wordt komt niet altijd uit. Vandaag 10 free agent signings waar clubs – vooralsnog – spijt van hebben gekregen.
Brock Osweiler – Quarterback – Houston Texans.
Contract: 4 jaar, $72 miljoen


Osweiler speelde 7 wedstrijden voor de Denver Broncos als stand in voor de geblesseerde Peyton Manning. Het leverde hem een Super Bowl ring en een gigantisch contract bij de Texans op; 72 miljoen voor 4 jaar, waarvan 37 miljoen gegarandeerd. Dat hij zijn plek weer verloor aan een zeer matig spelende Manning en de Broncos hem het geld niet waard vonden was blijkbaar niet genoeg waarschuwing voor de Texans die in hem wél de franchise QB van de toekomst zagen.
Osweiler speelde in 2016 zo belabberd dat hij zelfs -onder gejuich van het zijn eigen publiek- gebenched werd voor Tom Savage. Nu zitten ze met een gigantisch probleem op de belangrijkste positie van het team. De Texans hebben gegokt en verloren. Het is afwachten hoe ze dit probleem gaan proberen op te lossen.
Robert Griffin III – Quarterback – Cleveland Browns
Contract: 2 jaar, $15 miljoen


De 2012 rookie of the year werd onceremonieel op straat gezet door de Washington Redskins. Na dat illustere eerste seizoen bleek RG3 te blessuregevoelig om een aanval rond te bouwen. Toch trapten de Browns er ook weer in. In de hoop dat RG3 eindelijk een einde kon maken aan de eeuwige QB carrousel en de franchise uit het slop kon trekken werd hem een tweejarig contract aangeboden.
Na 4 wedstrijden raakte Griffin III echter weer geblesseerd. De Browns zijn nu weer terug bij af en op zoek naar die volgende quarterback for the future. Of RG3 nog bij het team zit aan het begin van volgend seizoen is de vraag.
James Laurinaitis – Linebacker – New Orleans Saints
Contract: 3 jaar, $8.25 miljoen


De voormalige St. Louis Ram mistte nog geen wedstrijd in zijn carrière en moest de dramatische Saints verdediging uit het slop komen trekken. Een matig 2015 was voor de Rams reden om te verjongen waardoor Laurinaitis ineens op straat stond. Jonge spelers genoeg bij de Saints. Aan Laurinaitis de vraag om ze van leiderschap te voorzien.
Helaas. De veteraan speelde 6 matige wedstrijden -waarvan 4 als starter- en had daarin maar 9 tackles. De Saints zetten hem eerst op IR en daarna op straat. Niet wat de Saints verwacht hadden.
Donald Stephenson – Tackle – Denver Broncos
Contract: 3 jaar, $14 miljoen


Het was de Broncos er alles aan gelegen om hun jonge qb’s te beschermen met een goede offensive line. Een run first offense en indien nodig genoeg tijd om te gooien. Om die reden werd Donald Stephenson aangetrokken die na 4 jaar weg mocht bij de Chiefs.
Het bleek een totale miskleun. Van de 74 tackles die Pro Football Focus een cijfer gaf dit jaar eindigde Stephenson stijf onderaan met een score van 27,6. In week 10 volgde de grootste vernedering toen Stephenson werd gepasseerd tegen zijn oude team.
Kelvin Beachum – Tackle – Jacksonville Jaguars
Contract: 1 jaar, $4.5 miljoen. Team optie voor nog 4 jaar voor $40 miljoen


Beachum scheurde zijn ACL in 2015 waarop de Steelers hem lieten gaan. De Jaguars hapten toe en gaven hem een een voor het team zeer gunstige Prove It deal. Helaas voor Beachum bleek hij niet de oude in 2016. De Jaguars tackle was verantwoordelijk voor 49 quarterback pressures. Het team besloot zijn optie voor nog 4 jaar dan ook niet te lichten. Zo is Beachum dit jaar weer free agent.
Coty Sensabaugh – Cornerback – Los Angeles Rams.
Contract: 3 jaar $14 miljoen


In de basis in wedstrijd 1. Gebenched halverwege wedstrijd 2. Geen enkele snap in wedstrijd 3. Niet actief voor wedstrijd 4 waarna ze hem op straat zetten. Zo verdiende Sensabaugh in 4 wedstrijden 4,5 miljoen dollar bij de Rams.
Dat zal niet de verwachting zijn geweest toen de Rams de voormalig Titan een contract aanboden. De cornerback vond een nieuwe club in de New York Giants waar hij als backup CB het seizoen afmaakte. Coach Jeff Fisher overleefde het seizoen bij de Rams ook niet…
Chris Ivory – Runningback – Jacksonville Jaguars
Contract: 5 jaar, $32 miljoen


Ivory werd binnengehaald als de nieuwe work horse back van de Jaguars. De offensive line was waardeloos maar ook dan hoop je nog dat hij voor meer dan 40 yards per wedstrijd rushed, helaas.
Met 3,8 yards per carry en 5 fumbles tegenover 3 TD’s was het niet Ivory’s jaar. De voormalig Saint en Jet mistte ook nog eens 5 wedstrijden door een blessure. Met 10 miljoen gegarandeerd zullen Ivory en de Jaguars ook volgend jaar nog aan elkaar verbonden zijn. Beide zullen op beter hopen.
Coby Fleener – Tight End – New Orleans Saints
Contract: 5 jaar, $36 miljoen


De Colts hebben jaren gewacht tot Fleener zijn belofte zou inlossen. Toen er gekozen moest worden tussen Fleener en Dwayne Allen wie ze een contract moesten bieden kozen ze voor Allen en tekende Fleener bij de Saints. Jimmy Graham in 2014 (85 catches, 889 yards, 10 TD’s na vele goede seizoenen) en Benjamin Watson in 2015 (74 catches, 825 yards, 6 TD’s) lieten zien wat van een pass catchende tight end verwacht mag worden bij de Saints.
Met 47 catches, 593 yards en 3 touchdowns kwam Fleener daar bij lange na niet aan. Daar wordt hij toch wel degelijk voor betaald want als run blocker komt hij tekort. Hij speelde minder dan 50% van de snaps in meerdere wedstrijden dit seizoen. De Saints zitten nu dus in hetzelfde schuitje als de Colts ooit; hopen dat het er ooit uit komt bij Fleener.
Ladarius Green – Tight End – Pittsburgh Steelers
Contract: 4 jaar, $24 miljoen


HEATH ging met pensioen dus moesten de Steelers op zoek naar een opvolger. Green gold en geldt als een bijzonder atletische en talentvolle tight end. Nog maar een extra wapen voor Big Ben dus.
Wat even over het hoofd werd gezien was dat Green in zijn 4-jarige carrière maar 1 keer het hele seizoen vol wist te maken en nooit boven de 430 yards uitkwam. Waarom er dan meteen 6 miljoen per jaar voor hem uitgetrokken werd is dan ook de vraag. Dit seizoen werd niet anders. 18 vangballen met 1 touchdown is bedroevend weinig. Zal het ooit goedkomen met Green? Zo nee, dan lijkt deze deal weggegooid geld voor de Steelers
J.R. Sweezy – Guard – Tampa Bay Buccaneers
Contract: 5 jaar, $32,5 miljoen


J.R. Sweezy kwam ooit als onbewezen defensive lineman de NFL in, waar de Seattle Seahawks hem omturnde tot een guard. Een verhaal dat op zekere hoogte een succes wacht. Sweezy bleek nuttig als run blocker, echter, was hij zeker niet één van de beste guards in de NFL.
De Buccaneers betaalden hem echter alsof hij dit wel was. En alsof dit al niet erg genoeg was, mistte Sweezy vervolgens het hele seizoen met een rugblessure. Komend seizoen zal hij terugkeren en een plekje in de basis krijgen, maar of hij dan alsnog dit contract kan waarmaken valt zwaar te betwijfelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen