Cardinals in thriller voorbij Seahawks

Er was weinig spanning tijdens de late games op zondagavond, op één grote uitzondering na. In Arizona werd een Sunday Night Football kraker afgewerkt tussen de Arizona Cardinals en de Seattle Seahawks. De Seahawks stonden de hele wedstrijd op voorsprong, maar moesten zich finaal toch gewonnen geven in overtime. Eerder op de avond hadden de San Francisco 49ers geen kind aan de New England Patriots, namen de Kansas City Chiefs makkelijk de maat van de Denver Broncos en gingen de Tampa Bay Buccaneers op hun winnend elan door tegen de Las Vegas Raiders.


Cardinals smeren Seahawks eerste nederlaag aan

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals | 34 – 37

Russell Wilson en de Seahawks waren met een duidelijk doel naar de woestijn in Glendale afgezakt: de divisiestrijd winnen en ongeslagen doordenderen in de NFC West. De opening drive zette meteen de toon. Wilson stak in drie minuten het veld over en vond Tyler Lockett in de eindzone voor de touchdown. Het zou niet voor het laatst zijn dat Wilson in de richting van Lockett zou kijken. Lockett eindigde de wedstrijd met 200 receiving yards en 3 touchdowns. Duizelingwekkende cijfers.

Wilson op MVP-niveau in eerste helft

De Cardinals boden aardig wat tegenwerk, maar toch was de eerste helft duidelijk voor Wilson en zijn Seahawks. Ook de tweede en derde drive leverden punten op – twee field goals – en er werden nog eens twee touchdowns gescoord. Carlos Hyde rende de zijlijn af voor een score en een nieuwe fabelachtige regenboogbal van Wilson belandde in de handen van opnieuw Tyler Lockett in de eindzone.

Eerder in de eerste helft had die andere spelmaker van de Seahakws, DK Metcalf, voor een ongelooflijke defensieve stop gezorgd. Ja, dat leest u goed. Halverwege het tweede kwart werd Wilson onderschept door Budda Baker die het hele veld voor zich had om een pick six te scoren. Dat was echter buiten de bliksemsnelle DK Metcalf gerekend. De tweedejaars rende de sprint van zijn leven en haalde Baker nog net voor de eindzone in. Geen pick six. Het werd zelfs helemaal geen score, want de Seahawks konden een turnover on downs forceren!

Murray brengt zijn Cardinals terug

Na de rust leek er een soort kat- en muisspel in gang te zijn gezet. De Cardinals kwamen meermaals terug tot op drie punten, om vervolgens de Seahawks opnieuw te zien uitlopen. De Seahawks sloegen er echter nooit in om de Cardinals de finale klap toe te dienen. Murray hield zijn team, ondanks een interceptie in het derde kwart, steeds in de wedstrijd en sloot de avond af met 360 passing yards, 67 rushing yards, 3 passing touchdowns en een rushing touchdown.

Zelfs een voorsprong van tien punten in het vierde kwart bleek niet voldoende om Murray tegen te houden. Tyler Lockett maakte eerste nog een fenomenale catch in de eindzone voor zijn derde touchdown van de avond, maar nadien grepen Murray en de Cards hun laatste strohalm. Bij een field goal poging maakte Seahawks-verdediger Benson Mayowa een domme fout, door zich op een Cardinals-blocker af te zetten om de bal tegen te houden. De Cardinals kregen een nieuwe set downs en zetten die om in een touchdown, via Christian Kirk. Een defensieve stop later had Murray nog 50 seconden om de laatste drie punten achterstand weg te werken. Er werden net voldoende yards gehaald en Zane Gonzalez mocht aanleggen vanaf 44 yards. Hij miste niet en de neutrale kijker kreeg nog een toetje in de vorm van overtime!

Gonzalez van anti-held naar held

De extra tijd werd een beklijvend schouwspel tussen twee teams die koste wat het kost wilden winnen. De Seahawks kregen als eerste de bal, maar net in die drive werden de eerste twee sacks van de wedstrijd opgetekend. Van een pass rush was bij beide teams weinig te merken gedurende de reguliere speeltijd – de Cardinals misten duidelijk Chandler Jones -, maar in de cruciale eerste drive van overtime vonden Haason Reddick en Byron Murphy toch een gaatje in de o-line. De drive ging verloren en nu hadden de Cardinals genoeg aan een field goal om te winnen. Running back Chase Edmonds behield zijn beste run van de avond voor overtime en gaf Zane Gonzalez een kans om de held te worden. Gonzalez zag zijn heldenstatus echter smelten als sneeuw voor de zon toen de bal links van de doelpalen ging.

Met nog twee minuten speeltijd leek het moment van Russell Wilson te zijn aangebroken. Ook Wilson is echter van vlees en bloed. Hij gooide zijn derde interceptie van de avond – ontvanger van dienst was eerste ronde pick Isaiah Simmons – en gaf kicker Zane Gonzalez alsnog de kans om zich tot winnaar van de avond te kronen. Deze keer miste hij niet en zo hielden de Cardinals na een onwaarschijnlijke pot football de overwinning toch thuis.


OVERIGE DUELS

Tampa Bay Buccaneers @ Las Vegas Raiders | 45 – 20

Het begint echt te klikken tussen Tom Brady en de Tampa Bay Buccaneers. In Las Vegas werd er relatief makkelijk afstand genomen van de Raiders. Tom Brady gooide 369 yards en vier touchdowns en sneakte er zelf ook nog één binnen. De Raiders bewezen eens te meer dat een stuntzege tegen een topteam – de Kansas City Chiefs – geen garantie is op verlengd succes. 

San Francisco 49ers @ New England Patriots | 33 – 6

De San Francisco 49ers doen opnieuw helemaal mee in de NFC West. In Foxborough werden de New England Patriots op alle vlakken overklast door Kyle Shanahan en de zijnen. Jimmy Garoppolo (20/25, 277 yards, 0 TD, 2 INT) hoefde niet eens zo goed te zijn tegen zijn voormalige broodheer. Het waren daarentegen running back Jeff Wilson (17 carries, 112 yards, 3 TD) en de defense die Cam Newton en de Patriots alle kleuren van de regenboog lieten zien. Cam Newton heeft sinds zijn Corona-besmetting geen enkele touchdown gegooid tegenover vijf intercepties. Een zorgelijke evolutie.

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos | 43 – 16

De Kansas City Chiefs hebben voor de tiende keer op rij de maat genomen van de Denver Broncos. Het was een dominante overwinning waarin Patrick Mahomes (15/23, 200 yards, 1 TD) niet eens zijn beste football moest bovenhalen om de klus te klaren. Le’Veon Bell maakte zijn debuut als running back, maar was redelijk onzichtbaar. Uiteindelijk waren het vooral de offensieve fouten bij de Broncos die ervoor zorgden dat ze nooit in de wedstrijd kwamen. De Chiefs hebben nu al drie games voorsprong in de AFC West en lijken op cruise control naar de divisietitel te kunnen rijden.

Lees hier de recaps van de vroege games op zondag!

Coverfoto: Christian Petersen | Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen