BREAKING: Oakland Raiders verhuizen naar Las Vegas

shutterstock_217191592
De Oakland Raiders gaan naar Las Vegas. Tijdens een vergadering stemden 31 van de 32 clubeigenaren voor een verhuizing van de Raiders naar de gokstad. Het stadion waar de Raiders willen gaan spelen moet nog gebouwd worden en zal in 2020 klaar zijn. Daarom zullen de Raiders in ieder geval de komende twee seizoenen nog in Oakland spelen.
De verhuizing naar Las Vegas komt omdat het de Raiders niet gelukt is om een nieuw stadion in Oakland te bouwen. Eigenaar Mark Davis wilde daarom eerder al naar Los Angeles verhuizen, maar de eigenaren gaven toen nog de voorkeur aan een verhuizing van de Rams. De Raiders mochten vervolgens alleen nog naar L.A. als de Chargers af zouden zien van de mogelijkheid om met de Rams in Inglewood te gaan spelen.


De Chargers besloten wel naar Los Angeles te verhuizen, waardoor de Raiders op zoek moesten naar een alternatief. Dit werd gevonden in Las Vegas, waar de club een nieuw stadion kan bouwen vlak bij de befaamde strip in de stad. De bouw van het stadion duurt tot 2020, waardoor de Raiders niet direct kunnen verhuizen. De huur van het huidige verblijf in Oakland loopt nog een jaar door, waarna de Raiders een optie hebben voor nog een jaar. Hierdoor zal de ploeg zeker tot 2018 in Oakland blijven spelen en daarna nog een onderkomen moeten vinden voor het laatste overbruggingsjaar.
Frustratie
Davis sprak bij de bekendmaking van het nieuws de hoop uit dat de fans in Oakland de komende twee jaar achter de ploeg blijven staan.

“The Raiders were born in Oakland and Oakland will always be part of our DNA. We know that some fans will be disappointed and even angry, but we hope that they do not direct that frustration to the players, coaches and staff. We plan to play at the Coliseum in 2017 and 2018, and hope to stay there as the Oakland Raiders until the new stadium opens. We would love nothing more than to bring a championship back to the Bay Area.”

De stad Oakland deed vrijdag nog een laatste poging om de Raiders te behouden door met een eigen plan voor een nieuw stadion te komen. Bij de stemming van vandaag was een overweldigende meerderheid van de eigenaren voor een verhuizing van de Raiders naar Las Vegas. Volgens insiders stemden alleen de Miami Dolphins tegen de verhuizing.


De Raiders zijn het tweede profteam voor Las Vegas in korte tijd, want komend seizoen krijgt de stad ook al een NHL-team, als de Vegas Golden Knights als expansieteam aan de NHL worden toegevoegd.
Foto: Shutterstock

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

2 REACTIES

  1. Een slechte zaak. En dan heb ik het nog niet eens over de instabiliteit (drie verhuizingen in 14 maanden!).
    Er wordt (zoals zo vaak in de NFL) voor het grote geld gekozen. Althans, Vegas is een kleinere markt maar 750 miljoen dollar belastinggeld voor het stadion gaf de doorslag. Daarbij is de rol van Jerry Jones dubieus; mag met het bedrijf Legends de suites verkopen en de sponsordeals sluiten voor het Vegas-stadion. En dat terwijl Raidernation toch uniek is in Oakland. Fans komen weer als laatst!

  2. Denk niet dat je de fans van de Raiders had geholpen door nog langer in die bouwval in Oakland te spelen.. Beste optie was LA geweest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen