Sensationele Westbrook schrijft historie

Houston Rockets v Oklahoma City Thunder - Game Two
Russell Westbrook is on fire. Dat is duidelijk na de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen. Zondag onderstreepte de 27-jarige ster van de Oklahoma City Thunder zijn goede vorm met 33 punten, 12 rebounds en 16 assists in de 113-96 zege op de Los Angeles Lakers.
Hiermee schreef de point-guard direct geschiedenis. Westbrook is nu de eerste speler ooit met minimaal 100 punten, 30 rebounds en 30 assists in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen.


Zijn gemiddelde over de eerste drie games is ongekend hoog met 38,6 punten, 12,3 rebounds en 11,6 assists.
In de seizoensopener tegen de Philadelphia 76ers scoorde Westbrook 32 punten, 12 rebounds en 9 assists, gevolgd door maar liefst 51 punten, 13 rebounds en 10 assists tegen de Phoenix Suns.
Gedreven
,,Ik doe er alles aan om te winnen,” reageerde de nieuwe recordhouder na afloop van het duel tegen de Lakers. ,,Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Elke keer dat ik op het veld stap wil ik het maximale eruit halen.”
Zijn coach, Billy Donovan, was vanzelfsprekend erg te spreken over zijn pupil. ,,Ik onderstreep de woorden van Russell direct. Het is ongelooflijk om te zien hoe gedreven hij elke wedstrijd opnieuw is. Dat is echt uniek. Hij kan in elke wedstrijd op verschillende vlakken een belangrijke rol spelen.”
Hiermee refereerde Donovan aan het verschil in assists tussen de game tegen de Suns en tegen de Lakers. Waar hij in in de zege tegen de Suns maar liefst 44 schoten nam, schoot hij zondag maar 21 keer.
Magic Johnson
Met de twee triple-doubles in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen volgde hij Magic Johnson op. Die was de laatste speler die dat wist te presteren, in het seizoen 1982-83. Magic noteerde dat seizoen maar liefst 18 triple-doubles, iets wat Westbrook ook wist te presteren.

  1. Als OKC fan vreesde ik voor het seizoen of ze het er goed vanaf gingen brengen. Maar nu Kevin Durant vertrokken is lijkt het alsof Westbrook zijn duivels volledig heeft ontbonden en het team op zijn vleugels meeneemt.
    Oladipo blijkt een goede trade te zijn geweest voor Ibaka en ik vermoed dat hij de rol als leider op zich kan nemen binnen een jaar of 3. Samen met Westbrook de nieuwe tandem van OKC.
    Voor de titel zal het nog te vroeg zijn. Vroeg of laat zullen ze een dip hebben en een reeks wedstrijden verliezen. Maar schrijf ze maar op voor 2018 of 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen