NBA Update: Cavs lopen weg van Pacers in Q3, Drummond te sterk voor Lakers

getty-images-634297320
Cavs eisen Q3, W op
Toen het Cleveland een maand geleden lukte om shooter Kyle Korver los te wrikken bij Atlanta, hadden de Cavaliers ongetwijfeld wedstrijden als gisteravond tegen de Pacers in gedachten. Korver kwam van de bank om 29 punten te scoren, een gedeeld team-high met point guard Kyrie Irving, voor een 132-117 overwinning. LeBron James had 25 voor Cleveland (36-16), die hun vierde W op rij wegkaapten. Korver, die acht driepunters converteerde en Jason Kidd voorbijstak op de all-time lijst, scoorde 20 punten in de tweede helft om een achterstand van zes punten goed te maken. Bij de rust stond het 63-57, maar een 40-18 Q3 maakte alles terug goed. De Cavs maakten 13 van hun 20 pogingen (65 procent) én tien vrije worpen, wat beduidend beter was dan de Pacers, die 8-voor-23 waren in het kwart.

C.J. Miles voerde de Pacers aan met 23 punten. Paul George en Jeff Teague hadden elk 22.
24-17-4 voor Andre Drummond
Aan het einde van de eerste helft had big man Andre Drummond al een double-double, maar toch was hij niet tevreden. Drummond had namelijk drie layups en vier jump-hookpogingen gemist – shots die hij gewoonlijk wél maakt. In Q3 kwam hij herboren aan de start. De center van Detroit zou eindigen met 24 punten en 17 rebounds, zelfs zonder te spelen in Q4, in een 121-102 overwinning op de Lakers. Jon Leuer had 20 punten, Tobias Harris 19 en Marcus Morris 14. Detroit schoot 71,4 procent in het derde kwart en scoorde 16 punten meer (36-20) dan L.A. om de contest voorgoed naar zich toe te trekken.

Julius Randle en Lou Williamsh adden elk 17 punten voor de Lakers (18-37), die 11 van hun laatste 14 wedstrijden verloren.
Warriors delen 37 assists uit
Birthday boy Klay Thompson vierde zijn 27e verjaardag in stijl: met zes driepunters, 28 punten in totaal en een overtuigende 123-92 overwinning op de Chicago Bulls. Kevin Durant (22-10-7) en Draymond Green (19-8-6) deden meer dan hun duit in het mandje voor wat een zevende home win op rij zou worden.

De Bulls speelden zonder All-Star Jimmy Buttler en Dwyane Wade. Center Robin Lopez liet team-highs optekenen wat betreft punten (17) en rebounds (10).