NBA-gemeenschap reageert op 'play-in' concept


Het heeft de laatste paar dagen voor veel discussie gezorgd binnen de NBA-wereld: het nieuwe idee van een play-in-toernooi. Volgens verschillende NBA-watchers overweegt de organistie namelijk een nieuw format dat de plaatsing voor de play-offs zou veranderen.

WAT HOUDT HET IN?

Om het play-in-format goed te begrijpen, nemen we de huidige stand van de Eastern Conference als voorbeeld. Op het moment van schrijven staan de Philadelphia 76ers op de zevende plaats, met daaronder de Miami Heat. Deze twee teams zouden één wedstrijd spelen. Wie die wedstrijd wint, krijgt de zevende seed. Om het duidelijk te houden gaan we er even vanuit dat de 76ers de pot winnen. Vervolgens speelt de Miami Heat tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummer 9 (Detroit) en 10 (Charlotte). Wie die wedstrijd wint, krijgt de achtste seed.

REACTIES

Hoewel er een groot aantal voorstanders van het play-in-format zijn, lijkt de meerderheid van de NBA-gemeenschap toch liever het huidige systeem te behouden, zo blijkt onder andere uit een poll van @TheSportsPoller, waar op het moment van schrijven ruim 11.000 mensen op gestemd hebben.


Ook is er een aantal bekende namen dat zich heeft uitgesproken over het play-in idee. LeBron James vertelde bijvoorbeeld dat hij het oké vindt om te experimenteren met de All-Star game, maar je niet te veel aan de play-offs moet veranderen.


Daarnaast heeft ook één van de grotere sport talkshows, ESPN First Take, over het plan gesproken. Max Kellerman vertelde het wel een goed idee te vinden, omdat het idee toevoegt aan de onvoorspelbaarheid van de NBA. Stephen A. Smith hield het echter – voor de verandering – kort; hij vindt het idee onzin.

Het is wel belangrijk niet te hard van stapel te lopen, zegt NBA-journalist Zach Lowe. Als de NBA dit concept daadwerkelijk wil gaan invoeren, moet het eerst worden geaccepteerd door 23 van de 30 teams. Daarnaast wordt het ook pas na de one-and-done-rule besproken.

Coverfoto: Julie Jacobson/AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen