Free Agency 2019 #3: Warriors versterken zich


Dag drie van NBA Free Agency was de rustigste dag tot nu toe. Met in totaal zestien deals en nul trades bleven de grote namen gisteren uit. Toch zijn er wel een paar deals om te bespreken.


SPELERS DIE VAN TEAM VERANDEREN


WARRIORS HALEN GOEDKOPE VERSTERKINGEN

De Warriors zitten sinds de D’Angelo Russell en Klay Thompson-deals in financieel zwaar vaarwater. Daardoor is de verliezend finalist genoodzaakt om zich voor komend seizoen op goedkope wijze te versterken. Gisteren is ze dat aardig gelukt. Misschien wel de startende center voor volgend seizoen in Golden State is Willy Cauley-Stein. De center speelde de afgelopen jaren bij de Kings, maar was daar gezien de hevige concurrentie niet tevreden. Nu zal hij bij de Warriors voor iets meer dan het minimum (1 jaar, $2 mil) mogen laten zien dat hij thuishoort in de NBA.
Datzelfde geldt voor Glenn Robinson III, die in tegenstelling tot Cauley-Stein voor twee jaar werd vastgelegd. Het salaris is nog niet bekend, maar veel meer dan $2 miljoen per jaar zal het niet zijn. Robinson zal vanaf de bank voor de nodige ervaring en breedte gaan zorgen.

SPELERS TEKENEN VOOR MINIMUM

Daarnaast waren er gisteren heel veel spelers die voor het veteranen minimum een eenjarig contract tekenden. Noah Vonleh, die vorig seizoen in New York voor de Knicks toch aardige dingen liet zien, zal voor iets meer dan het minimum (2 mil) gaan tekenen bij de Timberwolves. Na het vertrek van onder meer Dario Saric is er in Minnesota wel ruimte voor wat goedkope extra versterking.
Jared Dudley (Lakers – 1 jaar, $1.6 mil), Emmanuel Mudiay (Jazz – 1 jaar, $1.6 mil) en Wilson Chandler (Nets – $1 jaar, $1.6 mil) waren drie spelers die voor het minimum een nieuw thuis vonden. Vooral Mudiay (vorig jaar bij de Knicks) en Chandler (vorig jaar bij de Nuggets en 76ers) zijn opvallende namen. Beide hebben in de NBA al bewezen een grote rol te kunnen spelen. Wilson Chandler zal bij de Nets vooral als invulling voor de volgend seizoen nog afwezige Kevin Durant gaan gelden. Mudiay zal in Utah vanaf de bank achter Mike Conley de second unit mogen leiden.

OVERIGE DEALS

Vincent Poirier – Celtics (2 jaar, $1.6 mil),  Jeff Green – Jazz (1 jaar, $2.5 mil), , Luke Kornet – Bulls (2 jaar, ?), Rodney McGruder – Clippers (3 jaar, $15 mil – $5 mil per seizoen)


SPELERS DIE BIJ HUN HUIDIGE TEAM BLIJVEN


CELTICS HOUDEN THEIS EN WANAMAKER

Net zoals de Mavericks en Rockets zijn ook de Celtics veel spelers van vorig seizoen weer terug aan het halen. Gisteren werd bekend dat naast nieuwe aanwinst Vincent Poirier ook bekende namen Brad Wanamaker en Daniel Theis zullen terugkeren. Het contract en salaris van Wanamaker is nog niet bekend, maar met het vertrek van veel backcourt-spelers zal zijn rol in Boston komend seizoen misschien wel groter zijn dan vorig seizoen. Daniel Theis (2 jaar, $10 mil – $5 mil per seizoen) zal samen met Vincent Poirier en Enes Kanter de vertrokken Al Horford en Aaron Baynes moeten gaan opvolgen.

OVERIGE DEALS

Dorian Finney-Smith – Mavericks (3 jaar, $12 mil – $4 mil per seizoen), James Ennis – 76ers (2 jaar, $4.1 mil – $2.05 mil per seizoen), Ryan Arcidiacono – Bulls (3 jaar, $9 mil – $3 mil per seizoen), Shake Milton – 76ers (4 jaar, ? van 2WC naar NBA-contract)

(Top/Cover Photo: Kelley L Cox-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen