Gehavende Warriors verslaan Blazers, eerste nederlaag Sixers

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht versloegen de Warriors verrassend de Trail Blazers. De Phoenix Suns wonnen van de Philadelphia 76ers, waardoor de Sixers niet meer ongeslagen zijn.

MAANDAG 4 NOVEMBER

PASCHALL TRAKTEERT ZICHZELF OP VERJAARDAGSCADEAU

De Golden State Warriors hebben enigszins verrassend de Portland Trail Blazers verslagen. Bij afwezigheid van Draymond Green, Stephen Curry, D’Angelo Russell, Jacob Evans III, Klay Thompson, Alen Smailagic én Kevon Looney was Eric Paschall de grote man. De forward, die zijn 23e verjaardag vierde, was goed voor 34 punten en 13 rebounds. Het werd uiteindelijk 118-127 voor de thuisploeg
Mede dankzij twee driepunters van Paschall in de eerste twee minuten kwamen de Warriors sterk uit de startblokken. Echter bleven de Trail Blazers dicht bij de Warriors en liep de thuisploeg niet verder uit dan zes punten. Damian Lillard was voor de uitploeg belangrijk in het eerste kwart met tien punten. Eric Paschall scoorde 17 punten in het eerste kwart. In het tweede kwart scoorde de forward slechts twee punten en lukte het de Trail Blazers de leiding te nemen. De ploeg van coach Terry Stotts ging de rust in met een voorsprong van drie punten: 63-60.
Echter waren het de Warriors die in de tweede helft weer het heft in handen namen. Samen met Damion Lee en Ky Bowman nam Paschall de Warriors op de schouders. De drie waren samen goed voor 36 punten in de tweede helft. Ook de 22 punten die Lillard scoorde in de tweede helft was niet genoeg om de Warriors af te stoppen. Lillard eindigde uiteindelijk met 39 punten.
De eerste zege van de Warriors in Chase Center brengt de ploeg op 2-5. De Trail Blazers doen het nog iets beter met 3-4.

SUNS VOEGEN DAAD BIJ WOORD EN VERSLAAN 76ERS

De Phoenix Suns hebben de Philadelphia 76ers hun eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Het Twitter-account van de Suns had voor de wedstrijd nog aangegeven de uitdaging aan te gaan om de ongeslagen Sixers te verslaan. Na de wedstrijd verscheen al heel snel een tweet met alleen de tekst ‘Mission COMPLETE.’ De Suns wonnen uiteindelijk met 109-114.
De 76ers hadden al hun vijf wedstrijden dit seizoen gewonnen, maar ook de Suns zijn sterk begonnen aan het seizoen. De ploeg van coach Monty Williams heeft vier van haar zes gespeelde wedstrijden gewonnen. Zowel de Suns als de Sixers begonnen gehavend aan de wedstrijd. Beiden teams mistten hun starting centers wegens een schorsing. DeAndre Ayton ontbrak bij de Suns. Hij zit een dopingschorsing uit van nog twintig wedstrijden, terwijl tegenstander Joel Embiid zijn tweede en laatste wedstrijd vanaf de zijlijn moest toekijken.
De wedstrijd was zoals verwacht zeer spannend. De wedstrijd kende uiteindelijk 9 lead changes en 12 ties. Ook de maximale voor beide ploegen was niet meer dan acht punten. Met 2:48 te gaan in het laatste kwart stond er een gelijke stand van 102-102 op het bord. Zoals verwacht was het Devin Booker die voor de Suns de wedstrijd binnensleepte met 9 punten in deze laatste minuten. Booker eindigde uiteindelijk met 40 punten, tegen een fenomenaal schotpercentage van 78.9%. Topscorers bij de 76ers was Al Horford. De center scoorde 32 punten en pakte 5 rebounds.

OVERIGE UITSLAGEN

Detroit Pistons – Washington Wizards: 99-115; Bradley Beal 22 punten, 5 rebounds, 6 assists
New Orleans Pelicans – Brooklyn Nets: 125-135; Kyrie Irving 39 punten, 9 assists/Brandon Ingram 40 punten(career high), 17-24 FG
Houston Rockets – Memphis Grizzlies: 107-100; James Harden 44 punten, 10 rebounds, 6 assists
Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves: 134-106; Giannis Antetokounmpo 34 punten, 15 rebounds, 6 assists

Top- en coverfoto: Ezra Shaw / Getty Images

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.