Doc Rivers en LA Clippers na zeven seizoenen uit elkaar

Na zeven seizoenen is er een einde gekomen aan het huwelijk tussen Doc Rivers en de LA Clippers. Na een goed gesprek is besloten niet verder te gaan met elkaar. Zo komt er na ruim zeven jaar een einde aan de periode Doc Rivers, dat niet het succes heeft opgeleverd waar de Clippers en Rivers zelf op gehoopt hadden.

GEEN PRIJZEN MET OF ZONDER LOB CITY

Het begon voor Doc Rivers natuurlijk allemaal in 2013. In dat eerste jaar werden de Clippers eerste in de Pacific West, waarna ze in de Conference Semifinals zouden verliezen. Alle zes de seizoenen daarna eindigde de Clippers achter de Lakers of Warriors als tweede in de Pacific divisie. Drie van die seizoenen eindigde het avontuur al in de eerste ronde van de playoffs, twee keer waren de Conference Semifinals wederom het eindstation en één keer bereikten de Clippers zelfs de playoffs niet.


Afgelopen seizoen was de Conference Semifinals dus wederom het eindstation. De Nuggets kwamen terug van een 3-1 achterstand en versloegen de Clippers vervolgens in game 7. Doc Rivers is er in zijn zeven jaar in LA dus niet in geslaagd het kampioenschap naar het ’tweede team’ in LA te brengen, iets wat hem in Boston wel lukte. Dit lukte niet met Blake Griffin, DeAndre Jordan, Jamal Crawford en Chris Paul (Lob City), maar ook niet met Kawhi Leonard, Paul George, Lou Williams en Montrezl Harrell. Na de nederlaag tegen de Nuggets hebben beide partijen blijkbaar hun conclusies getrokken. Doc Rivers had nog een contract voor twee jaar, maar gaat die dus niet uitdienen.

WAT NU?

Dat is de grote vraag. Doc Rivers kan al op interesse rekenen van de New Orleans Pelicans en de Philadelphia 76ers. Maar de Clippers? Die komen in het lijstje terecht dat geïnteresseerd is in Ty Lue en Jeff Van Gundy. Probleem is: zo’n beetje elk team heeft interesse in deze twee grote namen. Voordeel is wel dat de Clippers met afstand het meeste talent van al deze teams hebben. Hoe dan ook: het is win-now modus voor de Clippers. Na 2021 hebben Kawhi Leonard en Paul George namelijk allebei een spelersoptie tot hun beschikking. Dit betekent dat ze volgend jaar hun eigen lot in handen hebben.


Voor dit offseason geldt dat de contracten van point guard Reggie Jackson, forwards Marcus Morris, Patrick Patterson en centers Montrezl Harrell en Joakim Noah aflopen. Kans is groot dat we minimaal de helft niet terug gaan zien. Daarnaast heeft JaMychal Green een spelersoptie van $5 miljoen. Harrell lijkt voor een flink bedrag ergens anders te gaan tekenen, terwijl de toekomst van de rest dus vrij onzeker is. Kortom: het team om Kawhi Leonard en Paul George gaat flink veranderen.

(Photo: Getty Images)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen