Verlander's gem zet Astros op 2-0 voorsprong

De Houston Astros hebben mede dankzij Justin Verlander game 2 van de American League Championship Series met 2-1 gewonnen van de New York Yankees. De Astros wonnen game 1 ook met 2-1 en staan daardoor op een 2-0 voorsprong in de series. Mid-season acquirement Justin Verlander en korte stop Carlos Correa waren de grote mannen bij de Astros.

PITCHING DUEL VERLANDER VS. YANKEES

Op 31 augustus 2017 werd Justin Verlander door de Houston Astros gehaald van de Detroit Tigers. Met iedere wedstrijd die hij start in de postseason blijkt dat de Astros daarmee goede zaken hebben gedaan. Dat bleek ook in game 2 van de ALCS tegen de New York Yankees, want de man uit Manakin-Sabot, Virginia was de sleutel tot de overwinning. J.V. wierp de volledige negen innings en kwam tot de werpcijfers 5 hits, 1 run, 1 base on balls en 13 strikeouts. In de achtste inning zette hij drie man achtereenvolgens met drie slag aan de kant.


De werpers van de Yankees kwamen net tekort ten opzichte van Verlander. Luis Severino, Tommy Kahnle, David Robertson, en Aroldis Chapman kregen gezamenlijk in 8.1 innings 5 hits tegen, 2 runs, gooiden 3 BB en 4K’s.

VIERDE INNING: 1-0 HOUSTON

In de vierde inning werd de score geopend door de Houston Astros. Luis Severino wierp met een twee slag en één wijd count een 99-mph fastball. Die bal werd als line-drive door korte stop Carlos Correa naar het rechtsveld geslagen en vloog nipt over het hek voor een homerun. Aangezien de bal werd geraakt door de handschoen van een jeugdige Astros-fan, besloten de umpires de herhaling nog even te bekijken. De initiële beslissing van een homerun werd op basis van de beelden bevestigd.

VIJFDE INNING: YANKEES MAKEN GELIJK

In de slagbeurt die volgde maakten de Yankees direct gelijk. Nadat eerder in de inning center fielder Aaron Hicks het tweede honk had bereikt met een tweehonkslag, was het derde honkman Todd Frazier die Hicks met een ground rule double over de thuisplaat bracht. Het opvallende aan de hit van Frazier was dat de bal vast bleef zitten in de hekken van de bullpen in het linksveld.

NEGENDE INNING: ASTROS WALK-OFF

In de negende inning brachten de Yankees reliever Aroldis Chapman in om te voorkomen dat de Astros zouden scoren. Dat leek te werken toen de leadoff hitter van de negende inning, rechtsvelder Josh Reddick, met drie slag aan de kant werd gezet.
De volgende slagman was tweede honkman Jose Altuve. Altuve, één van de grote kanshebbers op de MVP-award dit seizoen, bereikte met een honkslag het eerste honk. Vervolgens was Carlos Correa aan slag. De Puerto Ricaan sloeg een tweehonkslag, waarmee Altuve als winnende punt de thuisplaat wist te bereiken. Zodoende wonnen de Astros in walk-off fashion game 2 van de ALCS met 2-1.

UP NEXT

De series verplaatst van Houston naar New York waar maandag 16 oktober de derde wedstrijd wordt gespeeld. Namens de Houston Astros start Charlie Morton. De 33-jarige righty kwam dit seizoen in 25 starts tot 14 overwinningen en zeven losses, met een 3.62 ERA en een 1.19 WHIP. In de American League Division Series tegen Boston kwam Morton éénmaal in actie. In 4.1 inning kreeg hij zeven hits tegen. Hij gooide twee keer vier wijd, zes strikeouts en scoorden de Red Sox twee runs.
De New York Yankees geven de bal en het vertrouwen aan lefty C.C. Sabathia. De pitcher uit Californië kwam gedurende het reguliere seizoen tot een 14-5 record, met een 3.69 ERA en een 1.27 WHIP. Sabathia heeft met 20 postseason starts al de nodige ervaring in de play-offs. In het 2017 postseason kwam de veteraan kwam al twee keer tijdens de ALDS in actie. In zijn twee starts tegen de Cleveland Indians kwam hij tot 9.2 innings, kreeg vier earned runs tegen, gooide hij drie keer vier wijd en veertien strikeouts.
Cover photo credit: David J. Phillip (AP Photo)

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen