Sterren nemen Indians bij de hand in Game 1

francisco_lindor_19006402410_2
De Cleveland Indians hebben de eerste wedstrijd van de ALCS gewonnen. De ontmoeting met de Toronto Blue Jays eindigde in 2-0. De zege voor de Tribe was vooral te danken aan de grote namen op het roster.
Francisco Lindor was de man die zijn ploeg naar de zege sloeg. In de zesde inning ramde hij de bal over de hekken voor een two-run homerun. Het bleek de enige keer in het duel dat lopers het tot de thuisplaat zouden redden. Dat juist de Indians hun kans grepen was opvallend omdat tot dat moment vooral de Blue Jays aandrongen tijdens hun slagbeurten.
De eerste wedstrijd in de best-of-seven-series stond dan ook vooral in het teken van het duel op de heuvel. De Indians stelden hun ace Corey Kluber op terwijl de Blue Jays daar Marco Estrada tegenover zetten. Estrada beleeft net als vorig jaar een sterke periode in de play-offs en liet zien dat dit zijn beurt in de eerste ronde geen toevalstreffer was.
Waar Kluber zich meerdere malen uit de problemen moest redden, en dat ook deed, bleef Estrada lang gemakkelijk overeind. Dat veranderde toen Lindor zijn kans greep. Het bleek het moment waarop de beide managers naar hun relievers besloten te grijpen. Met een opnieuw ijzersterke Andrew Millar, alle vijf outs waren strikeouts en het slotakkoord van Cody Allen in de negende inning kwamen de Indians niet meer in problemen.
Wedstrijd twee wordt vannacht gespeeld. Dan opent ook de NLCS tussen de Chicago Cubs en Los Angeles Dodgers.

Foto: Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen