SportAmerika's MLB Opening Day 2017 Guide

St. Louis Cardinals – Chicago Cubs

Net als vorig jaar eindigt de dag met de titelverdediger. Het slotstuk van Opening Day zal direct een kraker worden. Niet alleen zien de fans voor het eerst in meer dan een eeuw de Chicago Cubs als World Series-kampioen het veld op stappen, ze zullen ook direct weten hoe de belangrijkste concurrent in de divisie ervoor staat.
De St. Louis Cardinals zijn niet meer weg te denken van Opening Day. De Cards zijn voor het derde jaar op rij onderdeel van het festijn. Vorig jaar werd met 1-4 verloren van de Pittsburgh Pirates. Het jaar ervoor stond dezelfde wedstrijd als vanavond op het programma. De Cards versloegen de Cubs destijds (op zondag 5 april 2015) met 3-0. De fans hopen op een herhaling van die prestatie en waren er dan ook al vroeg bij.


Of een overwinning vanavond opnieuw mogelijk is zal onder andere afhangen van Carlos Martinez. De Dominicaan kwam in drie duels in actie in de voorjaarsweken en sleepte drie overwinningen uit het vuur. In dertien innings zette hij een 1.38 ERA en 0.77 WHIP neer. Dat deed hij met zes strike outs. Naast Martinez zullen ook veel ogen gericht zijn op Dexter Fowler, die in de wintermaanden de overstap van Chicago naar St. Louis maakte.
De Cubs brengen Jon Lester op de heuvel. Lester liet in de maand maart niet direct zijn beste kant zien. In drie duels kwam hij tot 11 innings. Zijn ERA liep op tot 5.73 en zijn WHIP naar 1.18. Cubs-fans zijn echter niet bang voor de grote rivaal. Zij geloven dat zij ook zonder zelf in grootse vorm te steken een overwinning niet laten glippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen