Padres halen succesmanager Bob Melvin binnen

De San Diego Padres zijn, in hun zoektocht naar een nieuwe manager, bij een verrassende naam uitgekomen. Athletics-succesmanager Bob Melvin (60) laat Oakland achter zich en verhuist zo’n 500 mijl naar het zuiden. Hij wordt bij de Padres de opvolger van de onlangs ontslagen Jayce Tingler, die met een enorm getalenteerd collectief de playoffs niet haalde en zijn team uit elkaar zag vallen. In zijn plaats mag Melvin het dus gaan proberen. De geroemde manager tekent voor drie jaar bij de Friars, die duidelijk een andere koers inslaan.

Verschillende namen passeerden de afgelopen weken de geruchtenrevue als potentiële kandidaten voor de gewilde job in San Diego. Zo werden onder meer ex-Mets-manager Luis Rojas, World Series-winnaar uit 2005 Ozzie Guillen en de recent bij St. Louis ontslagen Mike Shildt op gesprek uitgenodigd. De naam van Melvin viel echter nooit. Dat is opzich logisch, want de Athletics en de manager hadden halverwege het huidige seizoen besloten nog een jaar samen verder te gaan. 2022 zou het 12e seizoen worden waarin club en manager zich aan elkaar zouden verbinden.

UITVERKOOP

Daar kwam echter verandering in toen de A’s de playoffs misliepen en de altijd-krappe financiën ter sprake kwamen. Waar ook meerdere spelers, zoals bijvoorbeeld All-Star eerstehonkman Matt Olson, beschikbaar zijn gemaakt voor trades, drukte ook Bob Melvin redelijk op de begroting. Met een jaarsalaris rond de $3,5 miljoen verdiende de onlangs 60 geworden manager één van de hoogste managersalarissen in MLB.

Dat lijkt opvallend voor een manager bij een ‘small payroll team’ als de Athletics, maar Bob Melvin verlaat de club als meeste succesvolle A’s skipper aller tijden. Dit seizoen passeerde hij Tony La Russa op de eeuwige winstranglijst voor Oakland-managers. Daarnaast is hij één van slechts 35 managers in de geschiedenis van de sport met minstens 1.300 winstpartijen achter de naam.

Melvin werd in het geheim door San Diego benaderd en de Athletics gaven hun manager toestemming om te onderhandelen met de zuidelijker gelegen mede-Californische club. Toen Melvin een overeenkomst met de Padres kon sluiten, stemden de A’s toe en zagen ze zelfs af van compensatie voor het verlies van hun succesmanager.

PADRES VOL VOOR TITEL

De move voor Melvin maakt eenstemeer duidelijk dat de Padres geen geduld meer hebben. GM A.J. Preller liet er eerder deze maand al geen gras over groeien. De club ontsloeg manager Jayce Tingler al na slechts anderhalf seizoen, na tegenvallende resultaten en een ontspoorde kleedkamer. Ook hengelde Preller Cleveland’s pitching coach Ruben Niebla binnen, om de notoir matige werpersstaff van San Diego nieuw leven in te blazen.

Met het aanstellen van Bob Melvin toont de Zuid-Californische club dat het menens is. Geen gegoochel meer met jonge, hippe figuren als de pas 40-jarige Tingler. Het is de ervaren Bob Melvin die de club naar het Beloofde Land moet leiden.

Covergraphic: Videostill CBS8
Coverfoto: Jeff Chiu

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen