Mooie toekomst gloort voor Minnesota Twins

Daniel Palka (#99) (Butch Dill/USA TODAY Sports)
Daniel Palka (#99) (Butch Dill/USA TODAY Sports)

Kleine kinderen worden groot. Soms gaat dat wel heel snel. Toen de kalender vorig jaar 5 mei aanwees, hadden de Minnesota Twins net een pak slaag gehad van de Houston Astros. In Minute Maid Park leefden de Astros zich uit op de belabberde Twins en wonnen met 16-4. Minnesota had slechts acht van de eerste 28 wedstrijden gewonnen en hielden in de MLB alleen de nog slechtere Braves achter zich.

Lelijke eend wordt mooie zwaan

Hoe anders is het nu een jaar later. Het lachertje van 2016 is in 2017 een team om rekening mee te houden. Toegegeven, de MLB is nog maar 27 wedstrijden onderweg, maar de Twins zijn de trotse koploper van de AL Central. Minnesota heeft vijftien wedstrijden gewonnen en houdt onder meer de Cleveland Indians onder zich. Voorlopig dan. Het is een mooi verhaal van een ploeg met een paar jonge, potentiële toppers die opeens hun neus aan het venster steken.
https://youtu.be/orZq5ZUwR1U
Helemaal uit het niets komt het ook niet. Dat de Twins over enkele talenten beschikten, wist men al wel. Dat die talenten zich nu zo laten zien, is echter wel nieuw. Miguel Sanó staat ze aardig te raken tot nu toe. De derde honkman noteert een slashline van .312/.443/.677 en bereikte al 22 keer met vier wijd het eerste honk. Vorig seizoen was dat 54 keer in 116 wedstrijden. De pas 24-jarige Sanó is dus selectiever geworden en sloeg in de afgelopen week niet minder dan elf punten over de thuisplaat. Het mooie voor de Twins is dat Sanó nog vastligt tot 2022.
Byron Buxton maakt er een traditie van om slecht aan een seizoen te beginnen, maar vorig jaar liet de center fielder in de tweede seizoenshelft zien wat hij in zijn mars heeft. De snelheid van Buxton is zowel offensief als defensief een belangrijk wapen. Max Kepler is ook pas 24. Zijn cijfers blijven voorlopig nog iets achter bij zijn eerste seizoen, maar de in Berlijn geboren outfielder is ook een belangrijke schakel voor de toekomst van de Twins. De Duitser, in 2016 goed voor zeventien homeruns, staat nog onder contract tot 2023.

Primeur voor Mauer

Jong is Joe Mauer al lang niet meer, maar de eerste honkman zorgde vrijdag wel voor een primeur. Mauer behoort tot het meubilair in Minnesota, maar sloeg tegen de Red Sox pas zijn eerste walk-off homerun in zijn lange loopbaan. In de negende inning bezorgde hij zijn Twins een 4-3 overwinning. Het was de vijftiende zege al van dit seizoen. Vorig jaar bereikte de ploeg dit aantal pas op 29 mei.
https://youtu.be/PIeOhLUptwg
Het is echter niet allemaal hosanna in Minneapolis. Ervin Santana is magistraal begonnen aan deze jaargang. De toch ook al weer 34-jarige pitcher heeft een ongekend ERA van 0.66. Santana won al vijf wedstrijden voor de Twins. Hector Santiago noteert na zes starts een ERA van 2.78 en drie overwinningen.
Daar staat ook iets tegenover. Phil Hughes heeft weliswaar vier wedstrijden gewonnen voor de Twins, maar zijn ERA van 4.32 baart toch zorgen. Dat geldt zeker voor Kyle Gibson. De 29-jarige werper wacht nog op zijn eerste zege van het seizoen en tikt een ERA aan van 8.20. Als de Twins dit seizoen al een serieuze contender willen zijn, dan is er op de heuvel dus werk aan de winkel. Santana houdt dit geen maanden vol en kan zeker wat assistentie gebruiken.
 

  • Was het een statement van de Yankees? De verrassend goed presterende ploeg uit New York won vrijdag met 3-2 van de Chicago Cubs. In de negende inning sloeg Brett Gardner een homerun en nam twee ploeggenoten mee over de thuisplaat.
  • Ook zonder Bryce Harper kunnen de Nationals de bal goed raken. Washington won met 4-2 van de Philadelphia Phillies en sloeg drie homeruns. Eén daarvan werd geslagen door pitcher Stephen Strasburg.
  • De Diamondbacks wonnen met 6-3 bij Colorado Rockies en dat was mede te danken aan Paul Goldschmidt. De eerste honkman van Arizona sloeg twee homeruns en 5 RBIs

https://youtu.be/_g3JdBn4-iU

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen