Jansen trekt Dodgers-zege over de streep

Kenley Jansen
Waar de andere Nederlanders in de play-offs tot nu toe alleen maar nederlagen hebben moeten slikken, daar zorgde Kenley Jansen er persoonlijk voor dat de Los Angeles Dodgers de openingswedstrijd van de NLCS winnend afsloten. Mede dankzij het optreden van Jansen versloegen de Dodgers de Washington Nationals. Het duel eindigde in 4-3.
De ploeg uit Californië was al vroeg op voorsprong gekomen door een solo homerun Corey Seager in de openingsinning. Een voorsprong die in de derde inning nog eens verder werd uitgebouwd toen nog eens drie runs werden gescoord.
De Dodgers konden daarna echter alles behalve achterover leunen. Al snel bleek dat Dodgers-pitcher Clayton Kershaw geen gemakkelijke dag ging hebben. Nadat de Dodgers in inning 3 naar een 4-0 voorsprong uitliepen kreeg de ace ook drie runs tegen te verwerken. Na maar liefst 101 pitches in vijf innings moest Kershaw dan ook plaatsmaken voor vers bloed.
In de achtste en negende inning liet Jansen zijn kwaliteiten zien. Onder grote druk van Washington, dat voordurend lopers in scoringspositie had, zorgde de closer ervoor dat de 4-3 stand die sinds de vierde inning stond ook de eindstand werd. Met vijf outs waarvan drie strikeouts werd Jansen de man van de dag.

Foto: Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen