Hij komt, hij komt… Shohei Ohtani

De meeste gehypte Free Agent van dit off-season is ongetwijfeld de Japanse two-way-player Shohei Ohtani. Ter voorbereiding op de komst van Ohtani naar de Major League publiceert SportAmerika de komende weken een aantal artikelen over de Japanner, als kennismaking met het hybride Aziatische wonderkind.

In 2012 deden de Dodgers, Rangers, Red Sox en Yankees al een poging om de jonge Japanse baseball-ster Shohei Ohtani naar de MLB te halen. Nu, vijf jaar later, is het eindelijk zover. Ohtani heeft op 11 november jl. aangegeven volgend seizoen graag uit te willen komen in de MLB. Ook zijn huidige Japanse team, de Nippon Ham Fighters, heeft aangegeven open te staan voor een vertrek van hun superster. Sinds deze aankondiging is Ohtani een hot item in de MLB, maar wie is deze jonge Japanner nu eigenlijk?

WIE IS SHOHEI OHTANI?

Shohei Ohtani is momenteel 23 jaar en speelt al zijn gehele profcarrière voor Nippon Ham Fighters. Op het Japanese National High School Baseball Championship Tournament zette hij al eens het snelheidsrecord op zijn naam. Hij ging met een pitch van 160 km/h meteen de recordboeken in en dit was slechts het begin van een tot op heden geweldige carrière.

Ohtani, de two-way player (Twitter.com)

INDRUKWEKKENDE STAAT VAN DIENST

Nadat hij in 2012 aanbiedingen van de eerder genoemde MLB-teams ontving, was voor hem duidelijk dat hij in Amerika wilde gaan spelen. Het was echter zijn huidige team dat hem met een minimale kans van slagen toch besloot te draften. Na een maand onderhandelen kwam het verrassende bericht naar buiten dat Ohtani toch niet naar de MLB zou gaan, maar zou gaan spelen voor de Fighters.
De dan 18-jarige Ohtani maakte in 2013 zijn officiële debuut. De lange speler bleek als pitcher en als outfielder prima uit de voeten te kunnen. In de jaren die daarop zouden volgen bleef zijn slaggemiddelde wat achter bij zijn geweldige pitchingstatistieken. Dit leverde hem een rol als starting pitcher in de Japanse All-Star game van 2015 op. In 2016 schoot ook zijn slaggemiddelde de lucht in. In 104 officiële wedstrijden had hij een slaggemiddelde van .322 en sloeg hij 22 HR’s.

SHOHEI OHTANI’S BATTING STATS
SHOHEI OHTANI’S PITCHING STATS

WAAR GAAT HIJ SPELEN?

Nu heeft deze Japanse superster dus besloten om de Nippon Professional Baseball league achter zich te laten en in de voetsporen te treden van beroemde landgenoten als Yu Darvish, Ichiro Suzuki en Hideki Matsui. Over belangstelling van de MLB teams heeft de veelzijdige Ohtani overigens niets te klagen. Naar verluidt zouden alle 30 teams in de MLB geïnteresseerd zijn in de diensten van de Japanse ‘Babe Ruth’. Verwacht wordt dat alle teams de $20 miljoen posting fee zullen indienen, waarna Ohtani zelf kan kiezen waar hij wil tekenen.

FRONT-RUNNERS

Op dit moment zouden de Rangers, Dodgers, Yankees, Mariners, Rays en Cubs de grootste kandidaten zijn om Ohtani te verleiden tot een overstap naar hun team. Waar Ohtani uiteindelijk ook heen zal gaan, hij is bij voorbaat al een aanwinst voor de MLB.


VOLGENDE WEEK MEER OVER SHOHEI OHTANI, ALLEEN OP SPORTAMERIKA.NL!


(Top photo: Quinn Roberts/MLB.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen