Free Agent Watch: J.D., Hosmer, Moustakas, Darvish


Nu we eindelijk in 2018 beland zijn, is het tijd om vooruit te gaan kijken naar volgende seizoen. Waar sommige teams hun roster al aardig op orde lijken te hebben, zijn andere teams naarstig op zoek naar versterkingen. Met Spring Training op komst is er nog altijd een aantal spelers dat zich Free Agent mag noemen. Waar gaan deze spelers naartoe en welke teams kunnen nog slagvaardig zijn?

POWER UPGRADE IN BOSTON

De beste power hitter die op de lijst van free agents staat, is zonder twijfel J.D. Martinez. De 30-jarige outfielder sloeg in 2017 maar liefst 45 homeruns en eindige daarmee achter Giancarlo Stanton en Aaron Judge als derde in het reguliere seizoen. De Boston Red Sox zouden deze power hitter graag aan hun team toe willen voegen. Dit is niet verwonderlijk gezien het lage aantal homeruns van de Red Sox in het vorige seizoen.
In 2017 waren de Red Sox met 168 homeruns de ploeg met de minste homeruns in de American League. De Red Sox lijken, ondanks eerdere interesse van de Blue Jays, D-Backs, Giants en Nationals, dan ook de beste papieren te hebben om J.D. Martinez in te lijven.

J.D. Martinez, de top ‘slugger’ op de markt (Mark Cunningham/Getty Images)

JAPANSE PITCHERS IN DE BRONX

Met Masahiro Tanaka hebben de New York Yankees al een Japanse starting pitcher in huis. Na het mislopen van Shohei Ohtani richt het team uit the Bronx zich nu op een andere Japanse werper. De Yankees hebben hun pijlen nu gericht op Yu Darvish. De 31-jarige pitcher kwam in 2017 uit voor de Dodgers, waar hij de World Series mee haalde. Of Yu Darvish daadwerkelijk voor de Yankees zal tekenen is nog onzeker. Ook de Astros, Cubs en de Twins zouden de Japanner aan hun pitching rotation willen toevoegen.

HOSMER NAAR SAN DIEGO?

Eric Hosmer is één van de beste eerstehonkspelers op de free agent-markt. Met een slaggemiddelde van .318 en 25 homeruns had Hosmer in 2017 het beste seizoen uit zijn carrière. De viervoudig winnaar van de Gold Glove Award wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar de Padres. Naast de Padres zouden ook de Royals zich hebben gemengd in de strijd om zijn handtekening. De 28-jarige Hosmer speelde in zijn carrière uitsluitend voor Kansas City, waar hij uitgroeide tot één van de populairste spelers.

COMEBACK PLAYER OF THE YEAR?

Na een jaar vol blessureleed in 2016 is Mike Moustakas weer helemaal terug. In 2017 wist hij zich voor de tweede keer in drie jaar tijd te verzekeren van een plekje in het All Star team. De 29-jarige derdehonkman staat in de belangstelling van de Chicago White Sox, maar ook de Royals zijn nog altijd in de race om de twee-eenheid Hosmer en Moustakas in stand te houden. Met 38 homeruns in 2017 was hij immers een belangrijke slagman voor het team uit Kansas City.

Moustakas genereert interesse bij teams op zoek naar ‘lefty power’ (AP Photo/Charlie Riedel)

GIANTS OP ZOEK NAAR OUTFIELDER

Ondanks zijn 31 jaar is Lorenzo Cain nog altijd een gewilde outfielder. Met een slaggemiddelde van .300 heeft Cain een uitstekend seizoen achter de rug voor de Royals. De San Francisco Giants zouden de beste papieren hebben om Cain in te lijven. Echter lijken ook de Mets en de Blue Jays geïnteresseerd in de diensten van de 31-jarige outfielder.

OVERIGE FREE AGENTS

Andere populaire free agents zijn Jake Arrieta, Alex Cobb en Todd Frazier. De Texas Rangers lijken de beste papieren te hebben om Arrieta aan zich te binden. De 31-jarige pitcher geniet echter ook de interesse van de Washington Nationals.
Alex Cobb lijkt op zijn beurt naar Philadelphia te vertrekken om zich aan te kunnen sluiten bij de Phillies, al zijn de Cubs, Rangers, Orioles en de Yankees ook geïnteresseerd in de diensten van de 30-jarige Cobb. Tot slot is daar nog Todd Frazier. Frazier lijkt zich opnieuw aan te gaan sluiten bij de Yankees. Al zou de 31-jarige third baseman ook de interesse van de Red Sox en de Mets genieten.
Al met al liggen er met de Spring Training opkomst voor sommige teams nog genoeg uitdagingen. Waar al deze free agents zullen eindigen zal de komende weken uitwijzen. Dat het nog interessante en rumoerige weken gaan worden, lijkt wel vast te staan.

Cover Photo: AP Photo/Mark J. Terrill
Top photo: Wally Skalij / Los Angeles Times

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen