Cubs trekken enerverende openingswedstrijd naar zich toe

2015_-wintermeetings-_ben_zobrist_23613742936
De Chicago Cubs hebben de leiding genomen in de NLCS. In eigen huis werden de Los Angeles Dodgers met 8-4 verslagen. De uitslag doet echter niet geheel recht aan het verloop van het duel. Lang waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.
De Cubs kwamen al in de eerste inning op voorsprong nadat Dexter Fowler een double van Kris Bryant afmaakte. De voorsprong werd verder uitgebreid naar 3-0 nadat eerst Jason Heyward binnenliep op een double van Javier Baez en even later diezelfde Baez het voor elkaar kreeg thuis te stelen. Daardoor leek de thuisfavoriet al vroeg op rozen te zitten.
De rozen begonnen echter langzaam maar zeker meer te prikken en de Dodgers namen het duel steeds meer in handen. Een homerun van Andre Ethier in de vijfde inning bracht het geloof terug. Toen Andrew Toles en Chase Utley in de achtste inning een single van Adrian Gonzalez tot maar liefst twee runs promoveerde leek de spanning helemaal terug.
Het bleek echter de wake-up call die de Cubs nodig hadden. In de gelijkmakende slagbeurt van de achtste inning sloeg Miguel Montero een grandslam homerun en nam Ben Zobrist, Jason Heyward en Chris Coghlan mee. Even later sloeg ook Dexter Fowler (die ook verdedigend een hoofdrol opeiste tijdens de wedstrijd) een homerun. Een tweehonkslag van Andrew Toles bracht Joc Peterson nog binnen voor de Dodgers in de negende inning maar daar bleef het bij. Het duel eindigde in 8-4.
Vanavond staat wedstrijd twee op het programma. Opnieuw is Wrigley Field het decor.

Foto: Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen