Blue Jays zeker van volgende ronde play-offs

1044px-Josh_Donaldson_on_September_30,_2015
De Toronto Blue Jays hebben zich geplaatst voor de American League Championship Series. Ook in de derde wedstrijd van de best-of-five tegen de Texas Rangers bleef de Canadese ploeg op de been, 7-6. Daarmee is de beste AL-ploeg van het regular season na één ronde uitgeschakeld.
De overwinning kwam een stuk minder gemakkelijk tot stand dan in de eerste twee duels van deze series. Waar de Blue Jays in wedstrijd één en twee al snel een beslissende voorsprong namen, waren in de derde wedstrijd extra-innings nodig. De Blue Jays namen een vroege voorsprong van 5-2 na drie innings. In de vierde en zesde inning trokken de Texanen echter de stand weer gelijk. De spanning liep daarna hoog op.
Dat had als gevolg dat de Rangers opnieuw de wedstrijd uit handen gaven door slordigheden. De kortstondige voorsprong in de zesde inning werd in de gelijkmakende slagbeurt bijvoorbeeld te niet gedaan omdat catcher Jonathan Lucroy de bal liet glippen. Ook in de tiende inning bleek een foutje dorslaggevend. Onzorgvuldig aangooien van Roughned Odor zorgde er niet alleen voor dat een dubbelspel in het water viel, het maakte ook de weg vrij voor Josh Donaldson om de beslissende 7-6 run te scoren.
De Toronto Blue Jays nemen het nu in de ALCS op tegen de winnaar van Cleveland Indians-Boston Red Sox. Het derde duel in die series werd gisteren afgelast vanwege de weersomstandigheden. De Indians leiden met 2-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen