Around The Horn: 3 april 2018 (3)

Veel regen, sneeuw, wéér een afgelasting en alles van low scoring games tot aan blowouts: de wedstrijden van 3 april hadden van alles en meer. De laatste vier duels vind je hieronder in deel 3 van Around The Horn, de SportAmerika MLB Recap.DE HEADLINES

Los Angeles Dodgers ace Clayton Kershaw (6.0 IP, 6 K, 1 BB, 4 H, 2 ER) zal opnieuw met gemengde gevoelens terug kijken op zijn start. Net als in zijn eerste wedstrijd had hij een quality start maar kreeg hij wederom weinig runsupport waardoor zijn record inmiddels 0-2 is.
Na zes innings ging de bullpen van de Dodgers aan het werk en dat was in geen enkel opzicht een verbetering. Vooral Scott Alexander (0.1 IP, 1 K, 2 BB, 2 H, 3 ER) werd hard getroffen door de slagmannen van de Diamondbacks. Opmerkelijk was dat alle zes RBI’s van de D-backs door verschillende hitters werden binnengeslagen.
De starting pitcher van de ploeg uit Arizona had daarentegen geen enkele moeite met de offense van de Dodgers. Zack Godley (7.0 IP, 3 K, 1 BB, 4 H, 1 ER) wist effectief met zijn pitchcount om te gaan en kon zodoende na 7 innings de bal overdragen aan de relievers van de D-backs. Zij lieten de Dodgers geen moment meer in de wedstrijd komen en zo bleef het bij een 6-1 eindstand in het voordeel van de Arizona Diamondbacks.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Ondanks dat het seizoen nog pril is, vallen de Dodgers enigszins teleurstellend terug naar een 2-4 record, wat betekent dat we ze op plek vier in de NL West terugvinden. De Diamondbacks starten het jaar geweldig en staan met een 4-1 record trots op kop in diezelfde NL West.

UP NEXT

Beide ploegen zullen om 21:40 CEST weer tegenover elkaar staan. Voor de ploeg uit Los Angeles staat Alex Wood (0-0, 0.00 ERA) op de heuvel. Hij zal proberen zijn goede eerste start een vervolg te kunnen geven. Echter heeft opponent Patrick Corbin (1-0, 3.18 ERA) ook een prima seizoenstart achter de rug.DE HEADLINES

Texas Rangers werper Cole Hamels (5.0 IP, 11 K, 3 BB, 4 H, 1 ER) had zich voorgenomen zijn eerste shaky start weg te spoelen en hij hield woord. Met name zijn changeup was een ware plaag voor de Athletics. Maar liefst 11 K’s verzamelde Hamels achter zijn naam en dat was één van de redenen dat de Rangers een overwinning pakten. In het offensieve gedeelte moesten de Texanen het vooral hebben van de nummer 5, 6 en 7 hitters. Ieder van hen had een multi-hit game en zorgden grotendeels voor de punten op het scorebord.
Die punten werden allemaal binnen geslagen tegen Kendall Graveman (5.0 IP, 1 K, 1 BB, 8 H, 4 ER), de starting pitcher van de A’s. Net als in zijn eerdere start tegen de Angels vlogen de runs om zijn oren. Na twee starts staat hij inmiddels op een 8.10 ERA, niet een gemiddelde om trots op te kunnen zijn vooralsnog.
De eindstand van 4-1 in het voordeel van de Rangers was al bereikt toen de bullpen van beide teams in actie moesten komen.
DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Door de overwinning van de Rangers komen zij — net als de Athletics — op een record van 2-4. Beide ploegen delen op dit moment de rode lantaarn in de AL West.

UP NEXT

Wedstrijd twee in deze serie wordt om 04:05 CEST gespeeld. Daarin zal Doug Fister (1-0, 1.80 ERA) de bal voor de Rangers gaan werpen. De Athletics zullen met Sean Manaea (0-1, 1.17 ERA) starten. Beide pitchers kenden een prima debuut van het seizoen, al zal Manaea toch moeten oppassen voor shortstop Elvis Andrus (.500 slaggemiddelde in 18 at-bats tegen Manaea).DE HEADLINES

De wedstrijd tussen de Cleveland Indians en de Los Angeles Angels mag met recht een blowout genoemd worden. Al in de eerste inning lukte het de Halos om Josh Tomlin (3.0 IP, 1 K, 1 BB, 8 H, 8 ER) en de Indians op een flinke achterstand te zetten. Met onder andere de eerste MLB homerun voor pitcher/DH Shohei Ohtani verzamelden de Angels zes punten op het scoreboard. Ohtani had sowieso in offensief opzicht een prima game; het lukte de Japanner namelijk om drie hits te verzamelen. Wil je het debuut van Ohtani als pitcher nog eens teruglezen, kan dat hier.
De Indians konden er in offensief opzicht alleen een two-run homerun van derde honkman José Ramirez tegenover stellen. Na deze homerun kwam startende werper Garrett Richards (5.2 IP, 9 K, 4 BB, 1 H, 2 ER) in zijn groove. Het lukte Richards en de relievers van de Angels om de slagmensen van The Tribe lam te leggen. De voorsprong kwam nimmer meer in gevaar en werd uiteindelijk alleen nog maar verder uitgebouwd tot een 13-2 overwinning voor de Angels.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

De Angels staan na zes wedstrijden op een record van 4-2 en plek twee in de AL East. De Indians vallen terug naar 2-3, wat in de NL Central divisie nog altijd recht geeft op plek drie.

UP NEXT

Om 22:07 CEST mag Indians ace en tweevoudig Cy Young-winnaar Corey Kluber (0-1, 2.25 ERA) proberen een overwinning tegen de Angels binnen te halen. De Angels zullen met Tyler Skaggs (1-0, 0.00 ERA) op de heuvel beginnen. Zijn eerste start tegen de Athletics was veelbelovend, maar de Indians zijn normaliter van een ander kaliber.DE HEADLINES

Dit duel zal vooral de boeken in gaan als het duel van de drie-homerun-game van derdehonkman Christian Villaneuva (3-uit-3, 3 HR, 4 R, 5 RBI) van de Padres. Hiermee sloeg hij vijf van de in totaal acht punten van de Padres binnen. Twee van de drie homeruns werden tegen Kyle Freeland (5.1 IP, 6 K, 2 BB, 5 H, 4 ER) geslagen.
De starter van de Padres had een iets betere outing. In 6.0 innings kreeg Tyson Ross (2 K, 3 BB, 5 H, 3 ER) uiteindelijk een win achter zijn naam, vooral dankzij de outburst van Villaneuva en zijn kompanen. Nadat Ross was vervangen, kregen de Padres nog slechts één hit tegen zich, wat wel direct een homerun was. De overwinning kwam in geen enkel geval meer in gevaar.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

De Padres zijn door deze overwinning eindelijk verlost van de nul in de winstkolom. Echter blijft de ploeg nog steeds wel onderaan staan in de NL West met een record van 1-4. De Rockies vallen terug naar 2-3 en moeten in diezelfde divisie plek twee nu delen met de San Francisco Giants.

UP NEXT

In San Diego zullen de ploegen om 04:10 CEST wederom tegen elkaar komen te staan. Rockies-pitcher Jon Gray (0-1, 6.75 ERA) zal hopen op een betere start dan zijn vorige wedstrijd. Concullega Clayton Richard (0-0, 1.29 ERA) zal er alles aan doen om zijn laatste start minstens te evenaren.

Coverfoto: Sean M. Haffey/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen