NHL play-offs: Roy brengt Vegas Golden Knights weer langszij

Niet veel mensen hadden verwacht dat de Montreal Canadiens met een 2-1 voorsprong in de serie aan Game 4 zouden beginnen. Misschien is het ook niet helemaal terecht, want in Game 3 werden ze grote delen van de wedstrijd weggespeeld door de Vegas Golden Knights. Die hebben nu in het Bell Centre van Montreal een overwinning nodig om niet met een 3-1 achterstand terug naar Sin City te gaan. Of de mannen van Peter DeBoer daar in slagen, lees je hieronder.

Het was voor Marc-Andre Fleury geen fijn weerzien met de Canadiens. Er leek voor de Knights helemaal niets aan de hand in de derde wedstrijd. Tot hun doorgaans zo betrouwbare goalie gruwelijk in de fout ging. Flower rommelde wat met de puck, verloor hem en Josh Anderson hapte gretig toe. De Knights, die op dat moment de wedstrijd al binnen hadden moeten hebben, kwamen deze tik niet meer te boven en verloren in OT. Opnieuw door een goal van diezelfde Josh Anderson.

De Canadiens moeten het de rest van deze serie zonder Dominique Ducharme doen. De coach testte vrijdag positief op het coronavirus en moet zo’n veertien dagen in quarantaine. Ducharme had beide vaccinaties gehad, maar de tweede was nog maar een paar dagen geleden waardoor deze nog niet de volledige bescherming bood. Luke Richardson zal de komende wedstrijden aan het roer staan. Hij zal zijn mannen opdragen Alex Pietrangelo beter in de gaten te houden. De verdediger van de Knights is al goed voor drie goals in deze serie.

DE HEADLINES

Zijn fout werd Fleury niet in dank afgenomen, want niet hij maar Robin Lehner mocht starten in Game 4. Ook een goalie die iets goed te maken had, want bij zijn laatste optreden verloren de Knights met 7-1 van de Avalanche. Veel tijd om te wennen aan de omstandigheden kreeg Lehner niet. De Canadiens besloten aanvallend uit een ander vaatje te tappen dan een paar dagen eerder en zetten Lehner en de Knights onder druk. In de problemen kwamen zij echter niet.

Aan het wedstrijdbeeld veranderde aanvankelijk niet veel. De Canadiens zochten vaker de aanval en probeerden het Lehner moeilijk te maken, terwijl de Vegas Golden Knights vooral op zoek waren naar zichzelf. Halverwege de wedstrijden zaten ze wat shots on goal betreft nog niet in de dubbele cijfers. Middels een powerplay hoopten de Knights op wat momentum, maar het tegendeel gebeurde. De PK was wederom voortreffelijk voor de Habs en Paul Byron beloonde dit met een goal. Oog in oog met Lehner liet hij de goalie kansloos.

In de derde periode voerden de Knights de druk op en dit bleef niet zonder resultaat. Niet voor het eerst in deze serie was het een verdediger die het moest doen. Brayden McNabb had nog niet gescoord, maar zijn gelijkmaker was ongelooflijk belangrijk. Het gaf de Knights de energie om een versnelling hoger te schakelen en dit wierp in OT al snel zijn vruchten af. Nicolas Roy, een aanvaller dus, liet zien dat de Canadiens in de verlenging wel degelijk te kloppen zijn.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 2-2

Op social media ging zondag al een mooie vergelijking rond. Het postseason in 2021 verliep exact gelijk aan dat van 1993. Het jaar waarin de Canadiens voor het laatst de Cup wonnen. Roy zorgde er in Game 4 voor dat die vergelijking vanaf nu mank gaat. Het zal de Habs niet van de wijs brengen. Daarvoor is deze ploeg te stoïcijns. De Vegas Golden Knights beseffen dit ook. De favoriet in deze serie moet diep gaan om met deze vastberaden tegenstander af te rekenen. Woensdag (03.00 uur Nederlandse tijd) krijgen ze in het eigen Las Vegas de kans om weer op voorsprong te komen. Dan staat Game 5 op het programma.

Cover photo: David Zalubowski/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen