NHL play-offs: ouderwetse Stars leggen Knights aan banden


Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

Twee teams die zeven wedstrijden nodig hadden om vanuit de tweede ronde in de Western Conference Final terecht te komen. Dat de Dallas Stars het moeilijk zouden krijgen tegen de Avalanche was wel verwacht. Verrassender was het dat de Vegas Golden Knights niet eerder de Canucks van zich af konden schudden. Waar de Stars een stijgende lijn te pakken hebben, daar lijkt de fut er bij Vegas af en toe uit. Tegen Vancouver werd hen dit al bijna fataal, maar momenten van onoplettendheid kunnen de Knights zich tegen Dallas niet veroorloven.
Met Marc-André Fleury onder de lat begonnen de Knights niet al te best. Dallas was in Game 1 als eerste bij de pinken en opende dankzij John Klingberg ook de score in de eerste periode. Voor Klingberg was het zijn derde van de play-offs en het was al de twaalfde treffer voor Dallas dit postseason vanaf de blauwe lijn. Zo’n productiviteit zou Peter DeBoer ook graag van zijn verdedigers zien. De Knights als geheel hebben echter moeite met scoren de laatste wedstrijden en tegen de defensief sterke Stars werd dit nog maar eens bevestigd.
De laatste seizoenen zijn de Stars uitermate solide. Tegen Calgary en Colorado scoorden ze er opeens lustig op los, maar nu tegen de Knights pakten ze hun bekende stijl weer op. Slechts 25 doelpogingen stonden ze toe en tegen de doorgaans schietgrage Golden Knights is dit een prestatie van formaat. Anton Khudobin bleef opvallend eenvoudig overeind en mocht na 60 minuten een shutout bijschrijven. Zijn ploeg had voldoende aan de goal van Klingberg om deze Game 1 over de streep te trekken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Dallas leidt met 1-0
Het zal Peter DeBoer zorgen baren. Zijn Golden Knights begonnen enorm goed aan dit postseason, maar in de laatste vier wedstrijden noteerde Vegas slechts twee treffers als een goalie tussen de palen stond. In de vier duels daarvoor scoorden de Knights 15 keer. Is er hier sprake van een vormdip, piekte Vegas te vroeg of begint de ploeg zich te vervelen in de bubbel? Mogelijk krijgen we daar woensdag (02.00 uur Nederlandse tijd) al een antwoord op als Game 2 op het programma staat. Voor de Dallas Stars verloopt alles momenteel op rolletjes. Aanvallend zat het al snor en Rick Bowness zag zijn verdedigers ook weer eens excelleren in Game 1 van de WCF. De coach zal nog wel wat meer willen zien van spelers als Tyler Seguin of Jamie Benn. Zo staat Seguin al bijna 2 weken droog.

Cover photo: All Over Press

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen