NHL play-offs: Islanders maken het spannend


Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


EASTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

Jon Cooper moest improviseren in Game 3. De Tampa Bay Lightning misten de geschorste Alex Killorn en achter de naam van Brayden Point stond heel lang een heel groot vraagteken. Cooper kon uiteindelijk geen beroep op zijn scherpschutter doen. Voor de New York Islanders was dit misschien wel de belangrijkste wedstrijd in deze serie. Ze hadden twee tikken op de kin gekregen en een derde kon wel eens een vroegtijdige knock-out betekenen.
De aanvallers kwamen maar niet los en de geroemde verdediging van de Isles was niet voldoende voor een zege in de eerste wedstrijden. Cal Clutterbuck schonk de ploeg van Barry Trotz wat vertrouwen door de score in de eerste periode te openen, maar nog in diezelfde periode kwam het antwoord van de Lightning. Mikhail Sergachev schoot zijn tweede van het postseason binnen en bracht Tampa Bay langszij. In de tweede periode sloegen de Islanders terug. Binnen twee minuten tilden Adam Pelech en Anthony Beauvillier de stand naar 3-1 en zorgden daarmee voor wat lucht.
Tegen een Lightning in vorm kun je niet de voet van het gaspedaal halen en dat weten de Isles nu ook. Op de powerplay deed Ondrej Palat weer iets terug en een tip-in van Tyler Johnson bracht de balans terug in het duel. Opnieuw moesten de Islanders een mentale dreun verwerken, maar Barry Trotz zag tevreden toe hoe zijn team dit oploste. Met zijn achtste van de play-offs hielp Brock Nelson de Isles weer aan een voorsprong. De empty-netter van Jean-Gabriel Pageau was alleen nog leuk voor de statistieken, maar zorgde nog wel voor wat wrijving tussen beide teams.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Tampa Bay leidt met 2-1
De New York Islanders kunnen opgelucht ademhalen. Ze doen nog steeds mee in deze best-of-7, maar moeten wel erg hard werken voor de goals. New York weet nu dat de Lightning te kloppen zijn en dat ook Andrei Vasilevskiy zijn mindere momenten heeft. Voor Tampa Bay was het de eerste nederlaag na zes opeenvolgende overwinningen. Zondagavond (21.00 uur Nederlandse tijd) staat Game 4 op de planning en Jon Cooper kan dan weer beschikken over Alex Killorn. De aanvaller keert terug van een schorsing. Of Brayden Point zondag ook beschikbaar is, is zeer de vraag. Het is ook de vraag of de matpartij na de 5-3 van Pageau door de teams nog meegenomen wordt naar de volgende wedstrijd. De Islanders kunnen een gezonde portie agressie wel gebruiken in hun jacht op de 2-2.

Cover photo: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen