NHL play-offs: Bruins op drempel Stanley Cup Final


De Conference-finales zijn onderweg en dat betekent dat nog vier teams kans maken op de hoofdprijs. In het oosten strijden Boston en Carolina om een plek in de Stanley Cup Final en in het westen zijn dat San Jose en St. Louis. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in deze ronde van de play-offs.DE HEADLINES

Goalie Petr Mrazek werd na de verloren Game 2 geslachtofferd door Rod Brind’Amour en vervangen door de meer ervaren Curtis McElhinney. Erg druk kreeg de Hurricanes-goalie het niet in de eerste periode. De actie speelde zich af aan de andere kant van het ijs, maar Tuukka Rask liet zien waarom hij zo geliefd is bij de Boston Bruins. Na 20 minuten gaf de shot clock 20-6 in het voordeel van de thuisploeg aan en die gemiste kansen braken de Carolina Hurricanes in de tweede periode op. Een tip-in van Chris Wagner maakte de opdracht voor de Canes nog lastiger en op de powerplay verdubbelde Brad Marchand de score namens Boston. Calvin de Haan bracht weer hoop in de harten van de fans, maar in Raleigh moesten ze het doen met die ene aansluitingstreffer. Boston staat nu op matchpoint en heeft vier kansen om de SCF te bereiken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 3-0
De schietgrage Hurricanes namen het er goed van in de eerste periode, maar het offensief leverde hen niets op. De Bruins bleven rustig, lieten hun tegenstander uitrazen en gingen er uiteindelijk met een derde zege vandoor. Tuukka Rask maakt in deze serie het verschil, maar dat geldt toch zeker ook voor de special teams van Boston. De powerplay loopt goed en de PK draait op volle toeren. Boston lijkt in deze Eastern Conference Final simpelweg een maatje te groot voor de jonge Canes. Vrijdag (02.00 uur CET) kunnen de Bruins de bezem al door deze serie halen. Ze zullen echter ongetwijfeld te maken krijgen met een stel wanhopige Hurricanes, die nog niet op vakantie willen. Carolina zal in elk geval wat meer discipline moeten tonen om de PP van de Bruins aan de kant te houden.

Cover Photo: Michael Ivins/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen