NHL Draftwatch: Mock Draft 2016 1.0

Auston-Matthews-Sparta-Prague-Getty
Nog lang niet alle ploegen zijn zeker van hun uiteindelijke posities tijdens de aankomende NHL Draft. De competitie is nog niet ten einde, de ranglijst nog niet definitief. De NHL Draft Lottery moet nog plaatsvinden en de NHL play-offs moeten zelfs nog beginnen. Daarmee kan uiteraard geen rekening worden gehouden, trades die al zijn uitgevoerd worden wel meegenomen. Met die informatie in het achterhoofd is hierbij de eerste NHL Mock Draft!
1: Edmonton Oilers – Auston Matthews (ZSC Lions, NLA)
Hebben de Oilers Auston Matthews echt nodig? Nee. Is het een wijs idee om zo’n natuurtalent te laten lopen, terwijl je de kans hebt hem vast te leggen? Ook niet. Mochten de Oilers wéér als eerste overall mogen kiezen, dan doen zij er goed aan om deze pick te verruilen tegen een lagere pick + wat ervaren, liefst defensieve, aanwinsten. De Oilers hebben Matthews echt niet nodig, maar als ze de kans hebben draften ze hem echt wel.
2: Toronto Maple Leafs – Patrik Laine (Tappara, Liiga)
Welke Fin nu de beste van de twee is, is een discussie die nooit gewonnen wordt door welke partij dan ook. Feit is wel dat Laine de betere goal scorer is, terwijl Puljujärvi meer kansen creëert. Met William Nylander heeft Toronto al een toekomstige playmaker en Laine daarnaast zetten is een dodelijke combinatie.
3: Vancouver Canucks – Jesse Puljujärvi (Kärpät, Liiga)
De Canucks kunnen het gevaar van Jesse Puljujärvi prima gebruiken. De ploeg creëerde tot zover op twee ploegen na het minste aantal schoten in de NHL en scoorden de minste goals in de NHL. Na de Sedins ontbreekt het aan creativiteit en Puljujärvi kan dat gat meteen vullen.
4: Columbus Blue Jackets – Olli Juolevi (London Knights, OHL)
Jarmo Kekaläinen maakt er een sport van om Europese talenten te draften. De grootste talenten uit Europa zijn al vergeven in dit geval, maar Kekaläinen zal Olli Juolevi nog goed kennen van zijn periode in zijn thuisland Finland. Vorig jaar draften de Blue Jackets ook al een paar defenseman en dus is het aannemelijk dat Juolevi nog een jaartje in de OHL krijgt om zijn talent verder te ontwikkelen.
5: Winnipeg Jets – Jacob Chychrun (Sarnia Sting, OHL)
Hoewel het misschien aannemenlijk lijkt om Matthew Tkachuk te draften, gaan de Jets hier voor Chychrun en dat is wel uit te leggen. De prospect pool aan aanvallers is al heel diep in Winnipeg, terwijl de pool defensief wat dun bezaaid is. Het verschil tussen Chychrun en Tkachuk is niet heel groot en dus gaan de Jets voor een pick die het beste past bij hun eigen benodigdheden.
6: Calgary Flames – Matthew Tkachuk (London Knights, OHL)
De Flames kenden met Gaudreau, Sam Bennett en Monahan de laatste jaren al een paar succesvolle Noord-Amerikaanse aanvallers. Matthew Tkachuk gaat zich met zijn werklust zeker bij dat rijtje voegen en de breedte in de aanval vergroten. Of hij direct het roster haalt valt nog te bezien.

  1. Als het straks weer #1 overall wordt voor de Oilers mag ik toch hopen dat Chiarelli de pick weet te traden voor een echte #1 verdediger. Anders kun je Matthews beter wel draften, om dan de andere forwards te traden voor hulp in de verdediging.

    • Mogelijkheid zou ook nog zijn Patrik Laine of Jesse Puljujärvi te draften met de first overall pick. Ik zie de Oilers dat op basis van draft picks in eerdere jaren alleen niet doen. Echter, momenteel staan de Oilers op first overall, maar ik verwacht dat zij de Canucks nog zullen passeren en de draft lottery moet nog plaatsvinden. Wat dat betreft is er nog helemaal niks zeker.

      • Ja, Laine zou de ideale winger voor McDavid zijn. Al zullen de meeste spelers die met hem spelen goed kunnen renderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen